Гострі кишкові захворювання – це дизентерія, черевний тиф, холера, сальмонельоз та інші.

Зараження можливе через воду, харчові продукти, овочі і фрукти, при неохайному їх приготуванні та неправильному зберіганні, при недодержанні правил особистої гігієни.

Кишкові захворювання найчастіше починаються з розладу кишечника, проносу.

ЩОБ НЕ ЗАХВОРІТИ:
► дотримуйтесь правил особистої гігієни: обов’язково мийте руки з милом після кожного відвідування вбиральні, а також перед приготуванням та споживанням їжі;
► зберігайте харчові продукти, що швидко псуються (м’ясо та м’ясні продукти, молочні продукти, кондитерські вироби), в холодильнику при температурі не вище 6 °С, додержуючись термінів їх зберігання;
► обов’язково кип’ятіть не пастеризоване молоко;
► воду пийте тільки свіжопереварену;
► старанно промивайте фрукти, ягоди, овочі перед споживанням;
► посуд мийте тільки гарячою водою та зберігайте його в недоступному для мух та тарганів місці;
► влітку не готуйте заливні м’ясні та рибні страви, вінегрети, паштети, фаршмак;
► яйця споживайте лише круто зварені.

При розладі кишковика не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтесь до лікаря!