Зростання пенсій, реформа ринку газу та розвиток місцевої економіки. Такі зміни планують для  українців цього року. Про них розповіли Прем’єр-міністр України  та профільні міністри у Києві на зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації.

Повноцінні та самодостатні громади – кінцевий результат реформи місцевого самоврядування. Прем’єр — міністр України підсумував процес децентралізації за три роки. Серед позитиву назвав передачу повноважень на місця. Тепер кожен регіон може ухвалити бюджет самостійно. Окреслив одне з головних завдання успіху децентралізації – а саме розвиток місцевої економіки.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: А це означає місцевий бюджет і відповідальність місцевої влади 00:49 09:04 Національний продукт створюється на місцях, а не в кабінетах, тому нам потрібно чітке партнерство з місцевими органами, щоб у кожного регіону була чітка програма розвитку місцевої економіки.

А от пенсіонери можуть розраховувати на підвищення пенсій вже в жовтні цього року, якщо парламент ухвалить урядовий проект пенсійної реформи. Крім цього, в Уряді планують за 7 років зменшити дефіцит пенсійного фонду до нуля.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: Я переконаний, що при наявності підтримки в українському парламенті 226 голосів, ми можемо до завершення цієї сесії до 15 липня проголосувати за основу, в цілому, і з 1 жовтня всім українцям підняти пенсію.

Реформа ринку газу. Крім «Нафтогазу», потрібні інші оператори, аби населення отримало право вибору  у кого купувати газ. Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко каже: головне завдання роз’яснити, що дадуть в перспективі певні заходи для людей.

Геннадій Зубко,  віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства: Що заважає, заважають субсидії – це розрахунки між «Нафтогазом» та Україною. І ми наполягаємо на монетизації субсидій.

Міністр охорони здоров’я  розповіла про  аспекти децентралізації в медицині. За її словами, зміни відбуватимуться в кілька етапів. На українців очікують й нововведення в оплаті послуг: діятиме система страхової медицини, зокрема, лікарняні каси. Як сказала Уляна Супрун,  позитивний досвід роботи таких кас має Полтавщина та Житомирщина.

Уляна Супрун, в.о міністра охорони здоров’я: На вторинній і на третинній ланці буде співоплата, але буде єдина співоплата для всіх, всі прозоро розумітимуть, які будуть тарифи і спів оплата.

Нині в Україні вже сформовано 366 об’єднаних територіальних громад.

Повний виступ :

 

http://www.ltava.poltava.ua/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *