Миргород стане центром Північного госпітального округу. Як медичні  заклади готують до роботи за  новими стандартами в медицині, які проблеми виникають при цьому, дізнавалася  Наталія Кондра.

До Північного госпітального округу увійдуть медичні заклади Миргородського, Шишацького, Великобагачанського, Лохвицького та Гадяцького районів. Робота над їх створенням триватиме до кінця 2017 року та відбуватиметься в 3 етапи. Реформування передбачає модернізацію матеріальної бази первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги. Зокрема, на базі місцевої ЦРЛ будуть створені відділення для проведення реабілітаційного та відновлювального лікування, оновлені профільні відділення. За словами директора обласного Департаменту охорони здоров»я  Віктора Лисака, медичну допомогу населенню стандартизують.

Віктор Лисак, директор ДОЗ Полтавської ОДА: Наприклад, при первинному обслуговуванні сімейним лікарем буде платитись за послугу. Вторинна допомога теж буде фінансуватись за клініко-статистичним групам, тобто пролікувати пацієнта, держава буде оцінювати по методиці і лікарня буде укладати угоду з національної службою здоров’я.

Медики Миргородського краю готові до змін і до них вони готуватися почали заздалегідь, — розповів головний лікар Миргородської ЦРЛ Ярослав Будний.

Ярослав Будний, головний лікар Миргородської ЦРЛ: Майже 5 млн. грн. вкладено в ремонт. Відремонтовано  хірургічне, операційне, кардіологічне  відділення, зараз в активній стадії пологове, щ понеділка починаєм ремонт гінекології і ремонтують 4 поверх дитячого відділення. закуплена апаратура. В це теж  вкладено близько 4,5 млн. грн.

Що стосується первинної медичної допомоги, то сімейні лікарі  переймають закордонний досвід роботи з пацієнтами. Але відкритим залишається кадрове питання.

Лілія Павленко, головний лікар Миргородського центру первинної медико-санітарної допомоги: На сьогодні нам не вистачає сімейних лікарів, забезпеченість 66 %.

Найближчим часом передбачено створення Госпітальної ради північного округу, ревізія . наявної матеріально-технічної бази та написання перспективного плану розвитку на найближчі 5 років. Джерела фінансування Північного госпітального округу — місцеві бюджети територіальних громад, недержавні інвестиції, спонсорські та благодійні внески, кошти міжнародної допомоги та інші джерела.

Джерело: ТРК ЛТАВА

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *