Верховна Рада України рекомендує Кабінету Міністрів України встановити медичним працівникам надбавку за престижність праці в граничному розмірі 20%, а також підвищити посадові оклади професіоналів і фахівців охорони здоров’я на два розряду Єдиної тарифної сітки.
Згідно з проектом постанови №7139 «Про першочергові заходи для забезпечення соціального захисту медичних працівників та недопущення руйнування системи охорони здоров’я в Україні», розробленого профільним парламентським комітетом, Рада також рекомендує уряду невідкладно внести парламенту кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я. Крім того, рекомендації, що містяться в документі, стосуються забезпечення виконання заходів, передбачених парламентськими слуханнями про реформу системи охорони здоров’я, зокрема, затвердження концепції і стратегії реформування системи.
Текст також містить рекомендації щодо активізації роботи  з врегулювання колективного спору між Кабміном і профспілкою працівників охорони здоров’я, виконання судових рішень про скасування постанов уряду щодо реорганізації Державної санітарно-епідеміологічної служби та скорочення фонду лікарняних ліжок.
Раніше профспілка працівників охорони здоров’я провела акцію протесту з вимогами виплатити заборгованість по заробітній платі, збільшити обсяг медичної субвенції, встановити медпрацівникам державних і комунальних медичних установ надбавку за престижність роботи, забезпечити в повному обсязі витрати на оплату праці працівників Національної академії медичних наук України, а також призначити міністра охорони здоров’я з метою посилення відповідальності за діяльність на цій посаді.

Уряд ухвалив розпорядження про погашення заборгованості по заробітній платі лікарям
27.09.2017 | 17:14
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
27 вересня на засіданні Кабінету Міністрів ухвалено проект розпорядження «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році» для виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я, а також надання належної медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та хворим на цукровий та нецукровий діабет.

Згідно з проектом постанови буде розподілено 559,2 млн гривень, з них 81,7 млн – це погашення заборгованості по зарплаті станом на 1 жовтня.

Відповідно до наданої структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій інформації, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров’я фондом оплати праці з нарахуваннями на 2017 рік на кінець року становитиме 2,7 млрд гривень.

 

« повернутись Постійна www-адреса статті:
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=250302500

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *