На Полтавщині найменше вакцинованих дітей проти дифтерії – це 30%. За словами лікаря Світлани Писаренко, без щеплень діти ризикують тяжко захворіти.  Чому батьки відмовляються  робити щеплення своїм дітям?- з’ясовували журналісти «Лтави».

Вберегти дітей від дифтерії можна, зробивши щеплення. Інших методів лікування немає, каже головний позаштатний педіатр області Світлана Писаренко.Нині на Полтавщині щеплена третина  дітей. Для того, щоб не було епідемії,  вакцинувати потрібно  90 – 95 %, каже лікар.

Світлана Писаренко, головний позаштатний педіатр обласногоДепартаменту охорони здоров’я:Зараз ми стоїмо на порозі епідемії дифтерії, а це набагато страшніша хвороба, ніж кір. Як казав Комаровський, відомий педіатр, я повторюся і скажу його слова: якшо у нас буде епідемія дифтерії, яку не буде чим лікувати, то будуть дитячі гробіки в кожному дворі. Це дуже страшно. Я не хочу , щоб таке було.

Щеплення проти кору отримало 70% дітей Полтавщини. За словами педіатра, вакцини нині є для усіх обов’язкових щеплень.  Вони сертифіковані, якісні та зберігаються у потрібних умовах.

Світлана Писаренко, головний позаштатний педіатр обласного Департаменту охорони здоров’яБатьки зараз бачуть реальну ситуацію, вони налякані, привозять щас, у нас посилена імунізація проти кору. І у нас відсоток охоплення досить таки достойний, близько 70-ти % проти кору.

Своїй доньці ось ця полтавка робить всі щеплення, але говорить, не завжди вчасно.

 

За словами педіатра  Світлани Писаренко половина батьків відмовляється від вакцинації, бо це їм радять знайомі та родичі. 16% — через поради медпрацівників. Лікар говорить: якщо порівнювати Україну з Європейськими країнами, то в нашій державі найнижчий рівень вакцинації.  І вона стоїть поруч з такими країнами, як Центральноафриканська Республіка, Сомалі тощо.

Джерело: Телеканал «ЛТАВА»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *