На черговій плановій оперативній нараді управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області під головуванням Юрія Ковпака, начальника управління заслухано інформації провідних фахівців галузі з контрольних питань про: санітарно-епідемічну ситуацію в місті, регіоні та Україні станом на 14.11.2017 року, важко хворих профільних стаціонарних відділень  міської лікарні, вхідну документацію установи. Окрім того розглянуті планові питання: Аналіз роботи аналітичного відділу Горішньоплавнівської міської лікарні, виконання заходів міської цільової соціальної Програми » Протидія захворювань на туберкульоз на 2017-2021 роки» , аналіз використання бюджетних асигнувань по ЛПЗ міста. По кожному із розглянутих питань дані відповідні доручення та визначені терміни їх виконання.  Головуючим до учасників наради доведено про ситуацію по формуванню бюджету галузі на 2018 рік. За попередніми обрахунками сформувати і збалансувати його буде вкрай важко. Запропоновано всім адміністраціям закладів та завідувачам структурних підрозділів  визначитись із пріоритетами в ремонтах та придбанні медичного обладнання, інструментарію. Поставленні  акценти на покращення якості виконанні поставлених завдань і доручень. Засідання наради велось під протокол та у відеозапису.

Волик А.В. завідувач відділу епідеміологічних досліджень,  лікар  епідеміолог Горішньоплавнівського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної Установи  «Полтавський обласний центр МОЗ України» За  минулий (45) тиждень в місті зареєстровано 4 випадки ГЕК (3 дорослих та 1 школяр) проти 3 випадків минулого року, 3 випадки скарлатини та 6 випадків вітряної віспи.

Показник захворюваності населення міста на ГРВІ та грип становить 709,9, що нижче епідпорогового показника (1088,5) на 34,7 %.

Акцентувала увагу на низькому рівні вакцинації проти грипу.

Інформувала про епідемічну ситуацію з висипного тифу та ураженість населення педикульозом в Україні.

Крівченко М.А.заступник головного лікаря Горішньоплавнівської  міської лікарні  з медичної частини.

Інформував присутніх про 5 проблемних та тяжкохворих пацієнтів, які перебувають у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні.  Померлих хворих 3 осіб.

 

Ковеко І.В.  — завідуюча аналітичним відділом Горішньоплавнівської міської лікарні .

Штат інформаційно-аналітичного відділу міської лікарні включає 5 чол.

До основних завдань вілдділу належать:

— збір, систематизація та статистична обробка облікової медичної документації;

— формування періодиних та зведених звітів;

— перевірка правильності оформлення медичної документації під час передачі її до медичного архіву;

— контроль правильності кодування хвороб відповідно до МКХ-10.

Інформувала щодо необхідності створення у міській лікарні відділу комп’ютерного забезпечення та інформаційних систем шляхом перепрофілювання вакантних ставок інженерно-технічного персоналу з відповідною оплатою праці.

В штаті відділу передбачається 4 посади: завідувач, інженер-програміст, адміністратор мереж, оператор.

Лоза О.О. —  лікар – фтизіатр  Горішньоплавнівської міської лікарні.

На фінансування програми «Протидія захворюванню на туберкульоз на 2017 – 2021 роки» у м. Горішні Плавні» на 2017 р. затверджено 14 000 грн., з них використано 4711,5 грн. На ці кошти придбано рентгенплівку (4500 грн.) та контейнери на суму 211,5 грн.

Залишок склав 9288,5 грн.

Поправко С.С. —  спеціаліст I категорії відділу ФЕД управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Інформувала щодо необхідності повного використання коштів в розрізі ЛПЗ міста.

Дудник В.О. – начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Співдоповів по плановим питанням.

Звернув увагу на низький рівень флюорографічного обстеження осіб з групи ризику.

Вхідна документація:

1) Інформаційний лист про забезпечення оснащення спеціалізованих палат для стаціонарного лікування затриманих або взятих під варту осіб.

2) Лист ДОЗ ПОДА  від 09.11.2017 р. щодо ліцензування та акредитації закладів після проходження процедури перетворерння закладу.

3) Інформаційний лист ДОЗ ПОДА про стан обслуговування ветеранів війни в ЛПЗ області за 9 міс. 2017 р.

4) Наказ ДОЗ ПОДА № 996 від 13.11.2017 р. «Про організацію преаналітичного етапу лабораторних досліджень в рамках пілотного проекту Світового банку «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на артеріальну гіпертензію в Полтавській області».

Ковпак Ю.В., начальник управління.

Акцентував увагу на:

— прийнятті бюджету на 2018 р. в першому читанні;

— фінансуванні первинної ланки надання медичної допомоги у 2018 р.;

— визначенні потреби у капітальних видатках на 2018 р.;

— перевірці штатних розписів ЛПЗ;

— відкритті в нашому місці Центру підготовки лікарів та медичних сестер за підтримки посольства Франції;

— незадовільній роботі відділення переливання крові міської лікарні;

— прийнятті Закону України «Про сільську медицину»;

— завершенні впрвадження посиндромальної діагностики;

— зміні назв спеціальностей;

— запровадженні магнітних карт пацієнтів;

— узгодженні виїздів керівників ЛПЗ за межі міста в робочий час з начальником УОЗ;

— роботі відділення переливання крові міської лікарні.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *