31 січня управлінням охорони здоров’я виконано пряме підключення до eHEALTH Центру ПМСД м. Горішні Плавні (далі Заклад), роботи ще повністю не завершені  адже продовжується внесення електронних ключів, поштових скриньок лікарів ПМД. Для оперативного вирішення в подальшому формування декларацій  вже з 5 лютого буде розпочато формування в чорновому варіанті «зеленого» списку. Для цього в КМІС » Медичний Кластер » сформовано відповідний системний модуль » Оперативна інформація по пацієнту «.

Українські пацієнти, які не підпишуть декларацію з лікарем первинної ланки, з 2020 року не зможуть отримувати безкоштовні медичні послуги, говориться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров’я.

У відомстві зазначають, що з того моменту, коли в закладі первинної медичної допомоги почнеться приписна кампанія, для отримання медичної допомоги пацієнт повинен буде підписати декларацію про вибір лікаря первинної допомоги під час першого візиту.

До тих пір, поки пацієнт не звернеться за первинною медичною допомогою, держава не буде оплачувати послуги, які не надаються. Після першого звернення і підписання декларації з лікарем, за пацієнта починає платити держава, зазначають у МОЗ.

«Якщо лікар потрапив в ситуацію, де людина має потребу в екстреному втручанні, він повинен це зробити незалежно від того, чи підписав пацієнт декларацію. З 2020 року, коли медична реформа повністю запрацює, лікар не зобов’язаний надавати послуги первинної медичної допомоги людині, яка відмовляється підписувати декларацію », — сказано в повідомленні.

У відомстві пояснили, що з 2020 року лікарі первинної допомоги отримуватимуть гроші тільки за тих пацієнтів, які обрали їх своїми лікарями і підписали декларації.

Відзначається також, що пацієнт зможе за гроші купити у лікаря необхідні йому медпослуги, не підписуючи з ним декларацію. Це не є незаконним, але не регулюється державою, тому оцінка якості цих послуг залишиться поза систем державного контролю, додали в МОЗ.

Нагадаємо, що 19 жовтня Верховна Рада схвалила реформу медицини. «За» проект закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (6327) у другому читанні та в цілому проголосували 240 депутатів.

Важливим для Головного закладу ПМД м. Горішні Плавні є проведення перереєстрації населення міста та навколишніх населених пунктів Дмитрівської сільської ради та інших ОТГ які вже обслуговуються і мають намір і далі це робити в м. Горішні Плавні. Вкрай потрібно в короткий період часу виконати ревізію наявної бази електронного реєстру пацієнтів і попередньо визначитись із бажаючими підписати декларацію (угоду), виконати попередній вибір лікаря ПМД для себе та членів сім’ї, що дасть можливість провести аналіз і визначитись із готовністю закладу до змін, відходу від територіального розподілу населення, закріплення пацієнтів до лікарів за вільним вибором. Перереєстрація і видача ідентифікатора не говорить, що відбулась зміна лікаря. Тільки після заповнення декларації і її підписання запрацює механізм перезакріплення пацієнта до вибраного лікаря.

Важливим стане ліквідація можливості формування двійників в електронному реєстрі МІС, забезпечення прив’язки пацієнта до коду бази та до особистого ідентифікатора, внести необхідну інформацію із документів підтверджуючих особу ( паспорт, ідентифікаційний код) до електронного паспорта пацієнта для подальшого використання інформації із  документів пацієнтів для оформлення  ТВП, виписки рецептів для пільгової категорії населення, диспансерної групи населення які забезпечуються лікарськими препаратами згідно Урядової програми «Доступні ліки». Виданий ідентифікатор дасть можливість оперативно виконувати реєстрацію відвідувачів у всіх реєстратурах підпорядкованих лікувально-профілактичних закладах міста.

Адміністрацією Центру ПМСД визначено відповідального працівника яка буде вносити інформацію за поданими документами жителів, що вже визначились з вибором лікаря ПМД, і готові підписати декларацію при цьому видаючи картку — ідентифікатор.

Для зручності пацієнтів і для зменшення навантаження на лікарів ПМД під час надання медичних послуг прийнято рішення тимчасово  в кабінеті №311 (третій поверх) розташувати кол-центр » Зелений список » для збору необхідної інформації ( при собі необхідно мати паспорт, для дітей свідоцтво про народження, ідентифікаційний код дітей та дорослих, адресу власної електронної скриньки, номер контактного телефону(мобільного).

Після реєстрації в електронному «Зеленому списку»пацієнтам з даного реєстру буде видано ідентифікатор медичної картки пацієнта. Режим праці кол-центру  » Зелений список » — щоденно, крім суботи  та неділі, з 9-00 до 15-00, перерва — з 12-00 до 12-30. Реєстратор колл-центру » Зелений список » Москова Вікторія Миколаївна. Контактний телефон — 0675043212

Список лікарів Центру ПМСД м. Горішні Плавні для формування  «зеленого» списку пацієнтів 2018 рік — список лікарів 2018 р. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *