Рік 2018  розпочато з впровадження в практику сучасного метода лікування. Лікарі акушер-гінекологи міської лікарні: Галина Перерва, Василь Зловідов, Оксана Мацик  вперше успішно виконали  сучасну малоінвазивну ендоскопічну операцію — гістероскопію.
Гістероскопія – сучасний малоінвазивний метод лікування таких розповсюджених захворювань, як поліпи і гіперпластичні процеси ендометрія, субмукозні міоми, аномалії розвитку матки, синдром внутрішньоматкових синехій та ін.
Варто наголосити, що в розвинутих країнах у клінічній практиці протягом останнього десятиліття майже перестав використовуватись такий грубий спосіб діагностики і лікування захворювань ендометрію (матки) як вишкрібання порожнини матки.

На зміну йому прийшов делікатний метод гістероскопії — ендоскопічна методика, яка дозволяє оглянути порожнину матки, встановити причину патологічних змін і виконати великий спектр втручань без додаткових травм і розрізів та варварського вишкрібання! 


Гістероскоп та інструменти виробництва компанії Karl Storz ( Німеччина) які необхідні для проведення даної операції були придбані у 2017 році завдяки фінансовій підтримці адміністрації м. Горішні Плавні.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *