28 березня 2018 року під головуванням начальника управління  Ковпака Ю.В., секретаря  Стеценко О.П., спеціаліста I категорії  аналітичного відділу відбулась планова оперативна нарада.

Учасники заходу: Ковеко І.В. – в. о. головного лікаря міської лікарні, Малигіна Н.Г. — головний лікар стоматполіклініки, Ковпак А.В. — головний лікар Центру ПМСД м. Горішні   Плавні, заступники головних лікарів ЛПЗ, завідувачі службами, відділами, відділеннями міської лікарні, головні медсестри ЛПЗ, міські позаштатні лікарі управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міськради Полтавської області, посадовці, службовці органу управління, директор КП «Госпрозрахункова поліклініка», завідуючий підстанцією ЕМД.

Розглянуті контрольні та планові питання:

1. Інформація про поточну санітарно-епідемічну ситуацію в місті (Волик А.В. – завідувач епідеміологічним відділом міськрайонного лабораторного центру):

За  минулий (12) тиждень в місті зареєстровано 4 випадки ГЕК: 1 дорослий, 1 школяр та 2 н/о дітей, 10 випадків кору у 9 дорослих та 1 дитини, 28 випадків вітряної віспи.

Потерпілих від покусів тварин зареєстровано 4 чоловік, надані довідки на 3 тварин.

Показник захворюваності населення міста на ГРВІ та грип становить 735,4, що нижче епідпорогового показника (1318,8) на 44,2 %.

 2. Інформація щодо проблемних та тяжкохворих пацієнтів по профільним відділенням міської лікарні (Крівченко М.А. — заступник головного лікаря Горішньоплавнівської  міської лікарні  з медичної частини):

Інформував присутніх про 5 проблемних та тяжкохворих пацієнтів, які перебувають у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні. Померлих хворих — 3 осіб.

Зареєстровано 2 виклики санавіації.

 3. Інформація про вхідну документацію, новини МОЗ України (Дудник В.О. — начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.).

4. Аналіз виконання міської програми «Боротьба з онкологічними захворюваннями на 2017 — 2021 роки» за 2017 рік (Дубков М.А. – лікар – онколог Горішньоплавнівської міської лікарні):

У 2017 р. перебувало на Д-обліку 1543 хворих з онкопатологією. Рівень захворюваності у 2017 р. на 100 тис. населення склав 276,6 (обласний показник 365,2), рівень смертності – 127,7 (обласний показник 89,6), летальність до 1 року – 16,3 (обласний показник 29,5).

У 2017 р. було проведено 6 засідань протиракової комісії, розглянуто 54 занедбаних випадків.

В рамках проведення міської програми «Боротьба з онкологічними захворюваннями на 2017 — 2021 роки» у 2017р. було профінансовано лікування в стаціонарі на суму 5455 грн. та виписка рецептів на суму 9830 грн.

Акцентував увагу на необхідності діагностики ранніх проявів онкологічних захворювань лікарями первинної ланки.

5. Аналіз та контроль за видачею листків з тимчасової втрати працездатності  по Горішньоплавнівській міській лікарні та центру ПМСД м. Горішні Плавні (голови ЛКК:  міської лікарні – Дубина М.І., Центру ПМСД м. Горішні Плавні   — Гунько В.М.):

По Центру ПМСД:

За 2017 р. всього проконтрольовано 1678 листків тимчасової непрацездатності, що становить 45,5 % від загальної кількості виданих, виявлено дефектів 753.

За 3 міс. 2018 р. проконтрольовано 629 листків тимчасової непрацездатності, що становить 43,5 % від загальної кількості виданих, виявлено дефектів 127.

По міській лікарні:

Всього у 1 кв. 2018 р. було видано 1013 листків тимчасової непрацездатності, що на 41 більше, ніж у минулому році.

Проконтрольовано 130 листків тимчасової непрацездатності, що становить 80 % від загальної кількості виданих.

Співдоповідач  по плановим питанням: Дудник В.О.– начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.).

Ковпак Ю.В., начальник управління, акцентував увагу на:

— робочому візиті міського голови до міської лікарні та Центру ПМСД з метою перевірки якості проведення ремонтів ;

— проведенні перевірки по лінії ДС НС у квітні поточного року;

— новому форматі спілкування лікаря з пацієнтом;

— проведенні реструктуризації міської лікарні та конкурсу на заміщення вакантної посади головного лікаря лікарні;

— перепрофілюванні Центру ПМСД на КЗ;

— запровадженні телемедичного зв’язку;

— впровадженні симптомо-синдромальної діагностики;

— проблемному питанні забезпечення онкохворих хіміопрепаратами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *