19 вересня Уряд прийняв рішення про фінансування надання медичної допомоги населенню на первинній ланці. У 2018 році кошти були передбачені лише на 6 місяців, повідомляє Асоціація міст України.

Кабінет Міністрів України перерозподілив бюджет для фінансування закладів первинної медичної допомоги, які не уклали договори з Національною службою здоров’я, у IV кварталі за механізмом медичної субвенції. Уряд перевів 1 мільярд 36 мільйонів гривень з програми капітації на програму субвенції.Отже, з 1 жовтня лікувальні заклади матимуть фінансування. А медичні працівники, що надають медичну допомогу в медичних закладах, які поки що не уклали договори з Нацслужбою здоров’я, зможуть отримати заробітну плату.

Наступним кроком місцеві ради внесуть зміни до своїх бюджетів, щоб кошти за механізмом субвенції отримали ті заклади, які ще не увійшли у реформу.

З жовтня 2018 року майже половина закладів, що надають первинну допомогу, будуть фінансуватися за моделлю «гроші йдуть за пацієнтом».

Реформа передбачає, що всі заклади охорони здоров’я первинної ланки мають підписати договори з Національною службою здоров’я до кінця 2018 року. Лікувальні заклади, що вже підписали договори, перейшли на механізм прямих оплат від Нацслужби за надані пацієнтам послуги ще 1 липня 2018 року. Зараз таким чином отримують фінансування майже 150 медичних установ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *