За останній тиждень містяни проявили неабияку активність з підписання декларацій про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги. Зазвичай середня кількість підписаних декларацій за один тиждень — 500, за минулий тиждень ця цифра збільшилася майже вдвічі — 944.

Станом на 18.10.18р. загальна кількість осіб, які підписали декларацію з лікарем первинної ланки Центру ПМСД – 34813, що складає 64,4% від чисельності населення, прикріпленого на обслуговування Центром.

Нагадуємо, що не варто зволікати з вибором лікаря та підписання з ним декларації, тому що з січня 2019 року усі комунальні медичні заклади України, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, перейдуть на оплату за послуги за контрактами з Національною службою здоров’я. Це означає, що фінансування медичних закладів (серед яких і Центр ПМСД м. Горішні Плавні) буде відбуватися за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» та вступить в дію Порядок надання первинної медичної допомоги, обов’язковий для виконання всіма закладами первинної медичної допомоги. (Повний текст Порядку за посиланням https://goo.gl/Nfr1T3​)

Лідерами за кількістю пацієнтів серед лікарів, які продовжують підписання декларацій з пацієнтами є:

  • Лікар загальної практики-сімейної медицини – Варинська Олена Павлівна (1740 з 1800 максимальних);
  • Лікар-терапевт – Велика Вікторія Павлівна (1979 з 2000);
  • Лікар-педіатр – Соловей Лариса Олексіївна (778 з 900).

Інформація про хід виконання кампанії “Лікар для кожної сім’ї” з вибору лікаря первинної допомоги оновлюється щотижня і знаходиться за посиланням http://uozhp.org.ua/hronika-dobi/.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *