15.11.18р.  в великій залі виконкому було проведено засідання координаційної ради  з питань протидії туберкульозу, ВІЛ – інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією при виконавчому комітеті Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області.

Як повідомила у своєму виступі Волик А.В., завідувач відділом епідеміологічних досліджень,  лікар — епідеміолог Горішньоплавнівського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної Установи «Полтавський обласний  лабораторний центр  Міністерства охорони здоров’я України»,  в місті намітилася тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз, в 2018 році зареєстровано 14 хворих, проти 24 хворих за  аналогічний період минулого року.

З інформації Бурківського Д.О. – заступника головного лікаря Горішньоплавнівської міської лікарні з медичної частини, керівника консультативно-діагностичного центру, експертизи тимчасової непрацездатності адміністративної частини/управління, лікаря — інфекціоніста, завідуючого кабінетом «Довіра» — на диспансерному обліку перебуває 64 особи з ВІЛ – інфекцією/СНІДом, з них 34 чоловічої статі та 30 жінок, 2 ВІЛ-інфікованих — це діти, народжені від ВІЛ-інфікованих матерів та одна дитина  на обліку в стадії СНІДу.

Лікар — нарколог  міської лікарні, міський позаштатний  лікар — нарколог управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області  Ісаєва Я. П. повідомила, що на обліку в кабінеті нарколога перебуває 177  наркозалежних пацієнтів, вперше взято на облік в 2018 році 19 осіб. 67 осіб — споживачів  ін’єкційних наркотиків отримують замісну підтримуючу терапію на базі Центру ПМСД м. Горішні Плавні.

Досвідом роботи в питанні надання соціальних послуг, реабілітації  ВІЛ — інфікованих та хворим на СНІД, наркозалежних, соціально неадаптованих осіб поділилися учасники громадських організацій та благодійного фонду, а саме: Волик Анатолій лікар-консультант  Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я», Жук Сергій Віталійович – керівник напрямку політики та комунікації Благодійної організації «Світло надії», Можайцева Людмила Михайлівна – директор громадської організації «Зцілення».

Враховуючи актуальність питань, які розглядалися, на засідання були запрошенні  дитячі об’єднання учнівського  самоврядування загальноосвітніх шкіл міста:  «Дитяча рада» та  «Президентський  клуб», адже діти — це наше майбутнє,  і кому як не їм  продовжувати роботу, пов’язану з профілактикою  ВІЛ-інфекції, наркоманії, туберкульозу.

З метою попередження негативних явищ в молодіжному середовищі, всі виступаючі наголосили на необхідності посилення профілактичної роботи середи підлітків та молоді.

З інформації начальника  відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області Оробченко Тетяни Володимирівни:  «Інформаційна політика – запорука профілактики ВІЛ-інфекції/ СНІДу та інших негативних явищ в молодіжному середовищі».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *