13 березня 2019р. під головуванням в.о. начальника управління охорони здоров’я Віктора Дудника відбулась чергова планова оперативна нарада. До участі були запрошені керівники підпорядкованих лікувально-профілактичних закладів, заступники, завідувачі відділами, відділеннями міської лікарні, головні медичні сестри, міські позаштатні лікарі управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міськради Полтавської області, посадовці, службовці органу управління, директор КП «Госпрозрахункова поліклініка», завідуючий підстанцією ЕМД.

На початку заходу розглянуто контрольні питання і заслухано інформацію про: поточну санітарно-епідемічну ситуацію в місті; по тяжкохворим пацієнтам профільних відділень міської лікарні; вхідну документацію; новини МОЗ України.

Планові питання:

  1. Інформація щодо підготовки та здачі звітів за перший квартал 2019 року.
  2. Інформація щодо запровадження електронної картки та електронного рецепта в Центрах ПМСД.
  3. Аналіз проведення щеплень дитячого населення та групи ризику дорослого населення проти кору за січень, лютий 2019 року. Стан забезпечення вакциною КПК.

Доповідачі по плановим питанням:   в.о. начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл. Дудник В.О., завідуюча терапевтичним відділенням Центру ПМСД м.Горішні Плавні Спиця А.Г., міський позаштатний лікар – педіатр УОЗ ГМР Полтавської області Коломієць М.П.

Співдоповідач: Дудник В.О. – в.о. начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Волик А.В. – завідувач відділу епідеміологічних досліджень,  лікар – епідеміолог Горішньоплавнівського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної Установи «Полтавський обласний  лабораторний центр  Міністерства охорони здоров’я України»:

За  минулий тиждень в місті було зареєстровано 2 випадки ГЕК, 2 випадки вітряної віспи та 1 випадок скарлатини.

Потерпілих від покусів тварин 3 особи, призначено 2 б/у курс.

На ГРІ захворіли 207 осіб, показник захворюваності становить 380,6.

Всього щеплено проти грипу 279 осіб, із них 75 медичних працівників.

Інформувала щодо епідемічної ситуації зі сказу по Україні. Забезпечення антирабічними препаратами не було регулярним. Через відсутність антирабічного імуноглобуліну ( АІГ ) та відмови від АІГ не в повному обсязі надано допомогу постраждалим від тварин.

Крівченко М.А. –  заступник головного лікаря міської лікарні з медичної частини:

Інформував присутніх про 4 проблемних та тяжкохворих пацієнтів, що перебуває у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії КНП «ЛІЛ І рівня м. Горішні Плавні».

Спиця А.Г. — завідуюча терапевтичним відділенням Центру ПМСД м.Горішні Плавні:

З 1 березня 2019 року в Україні в тестовому режимі запрацювала електронна медична картка в електронній системі охорони здоров’я. Працювати з електронною медичною карткою розпочинають сімейні лікарі, терапевти та педіатри тих медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з Національною службою здоров’я України ( НСЗУ ). Е-медкартка буде автоматично доступна у системі лікарю первинки для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація. У квітні місяці ліки за програмою «Доступні ліки» можна буде отримати тільки за електронним рецептом виписаним сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром через електронну систему охорони здоров’я.

Коломієць М.П. – міський позаштатний лікар – педіатр УОЗ ГМР Полтавської області:

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 10-го тижня 2019 року на кір захворіли 2235 людей – 1052 дорослих і 183 дитини. Щеплення – єдиний надійний захист від кору, особливо коли зафіксовано спалах захворюваності. По м. Горішні Плавні в 1 рік план до річного виконано на 8,7%; старші 1 року – на 18,8%; в 6 років – на 6,8%; старші 6 років – на 13,2% та дорослі – на 9,5%. Залишок вакцини КПК станом на 11.03.2019р становить – 1178 доз.

Дудник В.О. – т.в.о. начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.:

Акцентував увагу на:

  • здача звітів за перший квартал;
  • заява на друкування звітних статистичних форм;
  • складній ситуації по захворюваності на кір в Україні.

По кожному із розглянутих питань дані відповідні доручення, визначено виконавців, оформлено протокол затвердженого зразка.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *