У своє свято завжди приємно чути добрі слова, побажання, тож публікуємо лист, що надійшов до Управління охорони здоров’я від жінки, яка вирішила письмово подякувати фацівцям медичної галузі з нагоди їх професійного свята.

(Текст залишено без змін.)

«Добрий день, шановні працівники УОЗ м. Горішні Плавні.

Маючи позитивний і результативний досвід письмового спілкування із фахівцями УОЗ, вирішила написати вам ще раз.

Але цього разу не через проблеми, з іншого приводу: з нагоди професійного свята фахівців медичної галузі.

Хочу висловити слова вдячності фахівцям, які протягом цього року дбали про моє здоров’я. Це сімейний лікар Ремесник Тамара Григорівна і медсестра Надія Адамівна, лікар-терапевт Велика Вікторія Павлівна, лікар-отоларинголог Бігай Віктор Іванович (о, цей його почерк!).

А ще моє серце абсолютно підкорила своєю фаховістю та людською щирістю медсестра інгаляційного кабінету Людмила Анатоліївна. Буваючи у неї на процедурах, я помітила, що ця фахівчиня з нечуваною увагою і зацікавленністю ставиться до кожного хворого. До кожного! Не полінується зробити те, за що їй, певно що, не платять: розпитає, як почувався пацієнт вдома після процедури, розтлумачить літнім пацієнтам те, що не вхопили з першого разу у правилах здачі крові на цукор, проведе просвітницьку невеличку бесіду пацієнтові про те, що треба робити, щоб залишатися здоровим. Ця небайдужість Людмили Анатоліївни точно лікує хворих не гірше за інгаляції й пігулки.

Лікар-алерголог Бібікова Лариса Павлівна. Ставлюся до неї із величезною повагою відтоді, як вона в числі команди інших лікарів долала загадковий, так званий «комсомольський синдром».

Була нещодавно у Лариси Павлівни на прийомі. Увага до хворого неабияка. Ефективність призначень за діагнозом. Широта медичних знань, що виходить поза межі вузької спеціалізації й увага до свого пацієнта навіть поза лікарським кабінетом. І знаєте, слава про нашого алерголога витає аж Кременчуком. Тамтешні хворі розпитують, як би потрапити до неї на прийом.

В переддень професійного свята медичних працівників хочу подякувати усім вам, шановні наші лікарі й медсестри. Дай боже вам усім якнайшвидше діждатись тих часів, коли галузь медицини буде оснащена за останнім словом медтехніки, а зарплата буде високою і відповідатиме вашій фаховості і ставленню до своєї професії. Бувайте здорові!!!

P.S. Шановні працівники міського УОЗ, лікарі неврологічної служби, висловлюю вдячність вам за те, що допомогли взимку організувати лікування моєї матері, яка була прикута хворобою до ліжка, а також за те, що вчасно відреагували тоді на мого листа.

Знаю про традицію медичних закладів проводити урочисті збори з нагоди професійного свята, тож була б рада, коли б ви оприлюднили мої слова вдячності перед колективом. Я лікарям висловлюю вдячність особисто, але знаю, що почути її в переддень свята, в колективіколег — то почесніше.

Будь ласка, не називайте лише моє прізвище.

З повагою, Валентина.»