26.07.2021р. відбулася зустріч начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської  області з керівниками міських бібліотек, художньої школи, музикальної школи, спортивних секцій,  дитячих юнацько — спортивних шкіл, відділу культури та туризму.

Інформовано присутніх про поширення нового штаму «Дельта» в Україні, особливості зараження та протікання захворювання.  Також наголошено, що Індійський штам COVID-19 більш агресивний, ніж британський — ризик госпіталізації в разі зараження «Дельта» вищий в 2,26 раза, а реанімації — в 1,45 раза. Був зроблений акцент  на необхідності проведення щеплення працівників підвідомчих закладів.

Керівників проінформовано про вакцини, які є в наявності у Центрі ПМСД м. Горішні Плавні. Доведений графік роботи пунктів щеплення, центру вакцинації.

Начальник управління відповів на численні запитання присутніх, щодо  реакцій, які можуть виникнути на введення вакцин, протипоказів до щеплення, оформлення міжнародного свідоцтва про вакцинацію, тестового оформлення цифрового ковід-сертифікату.