Фахівці Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В.Скліфосовського на засіданні медичної ради підбили підсумки своєї роботи у першому кварталі 2017 року.

У роботі медичної ради взяли участь заступник директора ДОЗ ОДА Юрій Курилко, фахівці обласних лікувально-профілактичних закладів та завідуючі відділеннями лікарні.

Було проаналізовано основні показники надання медичної допомоги мешканцям Полтавщини в профільних відділеннях.

Григорій Оксак – головний лікар лікарні – відзначив, що у лікарні працює 321 лікар, 701 середній медичний персонал та 435 – молодший медперсонал.

За І квартал поточного року в стаціонарних відділеннях лікарні проліковано майже 7 тисяч хворих, в обласній консультативній поліклініці проконсультовано понад 33 тисячі хворих. Ці показники перевищують заплановані. Консультації медичних працівників в поліклініці ПОКЛ отримали 62,2 % мешканців сільських регіонів (переважно Машівського, Диканського, Решетилівського, Полтавського та Чутівського районів).

Середній термін лікування в стаціонарних відділеннях лікарні скоротився за рахунок інтенсифікації процесу діагностики та лікування і склав 8,5 днів при плані 10,5.

Серед причин госпіталізації на першому місці – хвороби органів дихання (13,8%), на другому – хвороби системи кровообігу (13,5%), на третьому – хвороби органів травлення (13,4%).

У перинатальному центрі ПОКЛ було проведено 430 пологів, з них із багатоплідною вагітністю – 15 двієнь. Народилося 445 дітей.

За перший квартал 2017 року в ПОКЛ надійшло 117 звернень (за І кв. 2016р. — 84). Частіш за все у зверненнях від населення піднімалися питання про надання медичної допомоги, забезпечення ліками та виробами медичного призначення. Усі звернення опрацьовані фахівцями лікарні.

У результаті детального обговорення показників роботи ПОКЛ у І кв. 2017 року було прийнято протокольне рішення, спрямоване на їх поліпшення.

Джерело: ПОКЛ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *