У порядку денному — 11 питань. У тому числі — план роботи і обрання керівників ради.

Створення  госпітальної ради Південного округу, до складу якого увійшов Кременчук, почалося зі скандалу і кадрових дебатів. Як повідомляє наш кореспондент, на початку засідання стало відомо, що до ради увійшло 24 особи, а подано 25 осіб.

Як виявилося, два кандидата замість одного дав Кременчуцький район. Представники району обгрунтували це дотриманням вимоги представників Кабміну. Сесія Кременчуцького району запропонувала кандидатів до госпітальної ради — головлікаря Центральної райлікарні Марію Ігнатчук і депутата, активіста Івана Панасенка.

Начальник облздороввідділу Віктор Лисак зазначив, що від Кременчуцького району необхідна одна людина.

Однак, скільки людей в госпітальній раді в результаті буде — поки не вирішено, так як в ході зустрічі було запропоновано не проводити засідання, поки парламент не прийме закони для медреформи, поки члени ради не познайомляться, та не складуть план роботи під час технічних консультацій.

Більшість членів ради проголосували за проведення за закритими дверима техконсультацій.

Всього рада повинна розглянути 11 питань. У тому числі — план роботи і обрання керівників ради.

В ході засідання І.Панасенко заявив, що в разі рішення про членство 24 осіб, він складе повноваження на користь М.Ігнатчук.

І.Панасенко заявив, що якщо справа дійде до обрання голови ради, то це має бути не чиновник, а лікар. Попередньо відомо, що на посаду голови буде висунута кандидатура віце-мера з медицини Ольги Усанової.

Починаючи техконсультації, журналістів і всіх присутніх попросили вийти із залу засідань.

В ході технічних консультацій члени госпітальної ради не прийшли до єдиної думки і перенесли розгляд питання на 14 червня, 11-00.

Члени госпітальної ради в інтерв’ю Кременчуцькій газеті на умовах анонімності повідомили, що представники районів не хочуть, щоб радою керувала віце-мер Ольга Усанова, а хочуть бачити на керівних посадах медика з району.

«Малецький не зміг «продавити» Усанову, а Середа (член ради, екс-начальник міського відділу охорони здоров’я) погано підготував засідання», — таке резюме відразу декількох членів госпітальної ради Південного госпітального округу, який сьогодні не прийняв жодного рішення.

Раніше повідомлялося, хто представить Кременчук в Південному госпітальному окрузі Полтавської області.

Полтавський нардеп Іщейкін підтримує колегу Богомолець: госпітальні округи називає «госпітальними капканами».

Джерело: Кременчуцька газета. Переклад Адмін

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *