На засіданні депкомісіі з охорони здоров’я спливли цікаві питання: від того, хто очолить управління охорони здоров’я до того, чому статут реорганізованої лікарні «Кременчуцька» тільки прийняли, а в нього вже необхідно вносити зміни або чому рентген в комунальній лікарні коштує 60 грн, тоді як в приватному медзакладі — дешевше.

Засідання депутатської комісії Кременчуцької міськради з питань охорони здоров’я та освіти (голова — Денис Терещенко) проходило в п’ятницю бурхливо і резонансно.

При розгляді технічного питання про внесення змін до статуту реорганізованої лікарні «Кременчуцька», яка утворилася шляхом злиття лікарень № 3 та 4, спливли резонансні і цікаві для городян питання.

Як виявилося, під час затвердження статуту, який писався при колишньому керівнику міського управління охорони здоров’я Максима Середи, не були враховані глобальні питання життєдіяльності медустанови. Наприклад, роботи медперсоналу з наркотиками та інше.

«Ми на кожну сесію будемо виносити питання зміни статуту?», — цікавилися депутати у в.о.начальника управління охорони здоров’я Дмитра Петращука.

«В останній раз», — обіцяв керівник медгалузі міста.

«Чому в статуті написано, що лікарня повинна надавати послуги, а не надавати медичну допомогу ?! Послуги — це плата, а допомога — безкоштовно », — запитала депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Сідерко.

Д.Петращук довго пояснював, що послуга — це допомога, яка оплачується, в тому числі і з бюджету.

Денис Терещенко зажадав, щоб міське управління охорони здоров’я надало депутатам план розвитку лікарні і в них медустанови не повинні бути планово-збитковими, так як всередині лікарень крутяться мільйони.

Також Д.Терещенко запропонував, а депутати підтримали, вивчити питання того, хто заробляє на пацієнтах в лікарнях міста.

«Місто має заробляти, а не впустили приватників в лікарню …», — сказав Д.Терещенко і навів як позитивний приклад лікарню «Придніпровську» (колишня залізнична лікарня), яка з міста фінансується тільки на 40%, а решта коштів заробляє сама.

Д.Терещенко також обурився, чому рентген в комунальній лікарні коштує 60 грн, тоді як в приватному медзакладі — дешевше.

«60 грн за плівку — це дорого. У нас це коштує дешевше », — констатував головний лікар медчастини« Нафтохімік », депутат міськради Олександр Коркішко.

Д.Терещенко запропонував, а віце-мер Ольга Усанова підтримала ініціативу депутатів призначати головлікарів на конкурсній основі.

Він також запропонував створити робочу групу по реорганізації лікарень, написання їх статутів, вивчення фінпланів медустанов …

Також на засіданні О.Усанова повторила раніше озвучені слова мера Віталія Малецького, що медогляд бюджетників в цьому році буде безкоштовним.

Торкнулися депутати і питань відкриття аптеки на Раківці, виселення приватної фірми «Медівайс» з приміщення міського моргу і інших.

Також Д.Терещенко задав Д.Петращуку питання про те, хто очолить міське управління охорони здоров’я замість звільненого напередодні М.Середи, але Д.Петращук сказав, що все вирішить конкурс.

 

Джерело: Олег Булашев, Відео Сергій Макаров

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *