На черговому засіданні профільної депутатської комісії начальник управління охорони здоров’я Юрій Ковпак доповів про хід виконання міської програми «Забезпечення хворих з рідкісними (орфанними) захворюваннями лікарськими засобами, виробами медичного призначення та харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2016 – 2020 роки» (затверджена 24 травня 2016 року рішенням одинадцятої сесії Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області сьомого скликання).
На диспансерному обліку по м. Горішні Плавні перебуває 81 хворий з рідкісними (орфанними) захворюваннями.
Орієнтовна потреба в коштах для фінансування програми в 2016 році склала — 1 млн. 230 тис. грн.
В 2016 році хворий з гемофілією був забезпечений лікарськими препаратами через Горішньоплавнівську міську лікарню на загальну суму 47,0 тис. грн.
На 2017 рік орієнтовний обсяг фінансування програми складає 1млн. 350тис. грн.
В квітні 2017 року рішенням 22 сесії Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області сьомого скликання благодійній організації «Міська лікарняна каса» із міського бюджету додатково виділено 50,0 тис. грн. для придбання лікарських препаратів та виробів медичного призначення для хворих з рідкісними (орфанними) захворюваннями.
Через благодійну організацію «Міська лікарняна каса» в 2017 році отримували лікарські препарати троє хворих з рідкісними (орфанними) захворюваннями. Станом на 20.06.2017 року дані хворі отримали медикаменти та вироби медичного призначення на загальну суму 18 971,21грн.
На липень 2017 року заплановано:
а). Виділення додаткових коштів із міського бюджету в сумі 180, 4 тис. грн. для забезпечення двох хворих на фенілкетонурію, яким виповнилося 18 років, харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання.
Діти з фенілкетонурією до 18 років забезпечуються харчовими продуктами за рахунок коштів державного бюджету через обласну дитячу клінічну лікарню.
б). На лікування онкологічних хворих в Полтавському та Кременчуцькому онкологічних дистпансерах, в частині проведення курсів хіміотерапії, буде проведено передачу трансфертів з місцевого бюджету в сумі 199,0 тис.грн

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *