Під головуванням начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області Юрія Ковпака  відбулась планова оперативна нарада. У роботі засідання приймали участь посадовці установи, керівники підпорядкованих лікувально-профілактичних закладів міста, заступники, позаштатний міський акушер-гінеколог, кардіоревматолог, голови ЛКК. Розглянуто ряд важливих контрольних та планових питань міської галузі охорони здоров’я, заслухано інформації яку отримано представниками від міста під час відеоселекторної наради МОЗ України, Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА. До відома прийнято інформації про: «Стан організації надання мединої допомоги мешканцям населених пунктів Дмитрівської сільської ради», «Стан фінансування та забезпечення пільгового відпуску медикаментів відповідним категоріям населення в міській лікарні, Центрі первинної медико-санітарної допомоги,» «Про стан диспасерного спостереження та лікування хворих з кардіоревматологічною патологією.» Основні доповіді зафіксовані у відеоматеріалі та пропонуються для перегляду —

 

Стеценко О.П., спеціаліст I категорії аналітичного відділу управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

За  минулий (26) тиждень в місті зареєстровано 8 випадків ГЕК (4 н/о дітей, 1 організована дитина, 2 дорослих та 1 школяр) проти 10 випадків минулого року.

Зареєстровано 1 випадок скарлатини у неорганізованої дитини.

Потерпіли від покусів тварин – 3 чоловік, надано 2 довідки на тварин.

Зареєстровано 1 випадок ВДТБ туберкульозу легень БК+.

Крівченко М.А. — заступник головного лікаря міської лікарні  з медичної частини.

Інформував присутніх про 6 проблемних та тяжко хворих пацієнтів, які лікувались у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні за звітний період. Померлих хворих 7 чоловік.

Неупокоєва І.К. кардіоревматолог міської лікарні.

За 6 міс. 2017 р. було прийнято 1266 чоловік при плані 1197. На Д-обліку перебуває 110 чоловік, із них 45 осіб із ревматоїдним артритом. Станом на 01.07.2017 р. оглянуто 70% диспансерних хворих. Налагоджена співпраця з обласним ревматологом, кафедрою «Ревматології». Проблемне питання організації лікування.

Ковпак А.В. — головний лікар Центру ПМСД м. Горішні Плавні.

Доповіла за наступними питаннями:

1) Про стан організації надання медичної допомоги мешканцям Дмитрівської сільської ради.

На території Дмитрівської сільської ради проживає 2718 чоловік, із них 2278 – дорослі. Амбулаторія ЗПСМ обладнана усім необхідним, є стоматкабінет, медична допомога надається в повному обсязі.

2) Аналіз стану фінансування та забезпечення пільгового відпуску медикаментів відповідним категоріям населення в Центрі ПМСД м. Горішні Плавні.

Найбільше виписується пільгових рецептів хворим на серцево-судинні захворювання. Необхідно правильно робити призначення медичних препаратів.

Шкляр К.А.   –  головний лікар Горішньоплавнівської міської лікарні.

На 2017 р. на пільговий відпуск медикаментів відповідним категоріям населення затверджено 109400 грн. За 1 півріччя пільгові медикаменти отримали 107 хворих, план виконано на 49 % або на 54013 грн.

Стеценко О.П., спеціаліст I категорії аналітичного відділу управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Вхідна документація:

1) Наказ ДОЗ ПОДА від 27.04.2017 р. № 315/27 «Про проведення обласного семінару з питань санітарної охорони території області від занесення та розповсюдження особливо небезпечних інфекційних хвороб».

2) План роботи колегії та проведення апаратних нарад Департаменту  охорони здоров’я облдержадміністрації на ІІІ квартал 2017 року.

3) Інформаційний лист від 14.06.2017 р. щодо підсумків роботи отоларингологічної служби Полтавської області по наданню спеціалізованої допомоги дорослому населенню за І квартал 2017 року.

Ковпак Ю.В., начальник управління.

Акцентував увагу на:

—          впровадженні посиндромальної діагностики;

—          дотриманні затверджених протоколів лікування;

—          підвищенні заробітної плати лікарям на 15% з 01.06.2017р. та медичним сестрам на 10% — з 01.07.2017р;

—          розробці Концепції (порядку) організації та надання платних медичних послуг у підпорядкованих лікувально-профілактичних закладів міста;

—          проведенню перевірки по організації та якості харчування хворих у стаціонарі міської лікарні;

—          своєчасності проведення та якості ремонтних робіт;

—          приведенні у відповідність до сучасних дизайнерських вимог всієї наглядної інформації, оформленні стендів.

По завершенню засідання оформлено протокол  з дорученнями та вказаними термінами виконання.

Шкляр К.А.   –  головний лікар Горішньоплавнівської міської лікарні

МЕДИКИ ПОЛТАВЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

Щомісяця медики з усіх регіонів України збираються на селекторні наради, щоб обговорити нагальні питання та обмінятись досвідом. Не обходиться жодне зібрання і без представників МОЗ. Цього разу селектор очолив заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Селектор по впровадженню реформи щодо оптимізації медичний закладів охопив всю Україну. Участь у ній взяли профільні, сімейні та головні лікарі, а також директори Департаментів охорони здоров’я ОДА. За допомогою відеозв’язку вони мали можливість отримати роз’яснення з будь-якого питання від заступника Міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка.

— Останнім часом в сфері охорони здоров’я відбувається безліч змін та оновлень, за якими складно услідкувати. У  медичних працівників виникає безліч питань, отримати відповіді на які фахівці можуть саме на таких нарадах.

Питання, які надходили до заступника міністра від учасників селектору, різні: що зміниться, чи стануть медичні послуги доступнішими та якіснішими. Зокрема фахівців з Полтавщини цікавило, як в майбутньому формуватимуться тарифи на платні послуги, адже тут є деякі складнощі.

— Раніше послуги затверджувалися на рівні Департаменту. Тобто Департамент для всієї області затверджував ціну, проходячи відповідну процедуру. А тепер кожен заклад має робити це самостійно. Тож якщо раніше до МОЗ надходило 25 заявок (по кожній з областей), то нині їх тисячі надходитиме, — зауважив Віктор Лисак.

Вартість медичних послуг може змінюватися декілька разів на рік. На це впливає безліч факторів: від зростання ціни на електропостачання до зростання рівня мінімальної заробітної плати.

— Через велику кількість заявок, що будуть надходити до МОЗ, процес узгодження нових тарифів може затягуватися на місяці. А це може призвести до збитковості медичних закладів.

Міністр охорони здоров’я ПавлоКовтонюк пообіцяв уже найближчим часом надати відповідь на це питання.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *