У червні для Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру Благодійний фонд Полтавського ГЗК придбав електрохірургічний інструмент для виконання оперативних втручань.

Загальна вартість обладнання становила 1 млн 300 тисяч гривень і використовується в одному з операційних блоків онкодиспансеру. За допомогою нового електрохірургічного інструменту вже прооперовано понад 50-ти пацієнтів.

З допомогою нового обладнання хірурги-онкологи виконують 2-3 операції в день при пухлинах на шлунку, кишківнику, прямій кишці, нирках, молочних залозах і зовнішніх пухлинах.

«Кілька років тому Благодійний фонд придбав для нас подібне обладнання, на той момент в Україні апаратура такого рівня була лише у нас і в одній з клінік Києва. Зараз в Україні близько десяти клінік мають подібний електроінструмент, але аналогів даного обладнання в нашому регіоні немає, — зазначив головний лікар онкодиспансеру Володимир Севідов. – Через те, що ми робимо велику кількість операцій, був потрібний додатковий електроінструмент. Зараз близько 60% наших пацієнтів — кременчужани, 20-30% жителі Горішніх Плавнів, інші це жителі Кременчуцького, Козельщинського та Глобинського районів».

Як зазначив головний лікар, електрохірургічний інструмент дозволяє проводити оперативні втручання на сучасному рівні з мінімальною крововтратою і травматизацією тканин. Його застосування дозволяє скоротити до мінімуму ризик післяопераційних ускладнень.

За рік онкологи проводять близько 500 операцій, завдяки отриманому обладнанню була відкрита друга операційна і тепер онкологи зможуть виконувати більшу кількість втручань, а хворим не потрібно буде чекати своєї черги.

За повідомленням «Світанок Полтавщини»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *