Днями у великій залі Горішньоплавнівської міської ради за головування міського голови Дмитра Бикова відбулася нарада з питань молодіжного житлового кредитування для працівників бюджетної сфери та підприємств міста.

Участь у нараді взяли заступник міського голови Юрій Муха, начальник житлового відділу Інна Киричок, представники бюджетних організацій, установ, закладів та підприємств міста, ЗМІ.

У вступному слові міський голова Дмитро Биков повідомив про нові можливості молодіжного житлового кредитування, запропоновані Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Зазначив, що Програму кредитування планують застосувати у ході будівництва нового 10-ти поверхового, 4-х під’їзного будинку по вулиці Героїв Дніпра, 96. Проектом передбачено будівництво житлового будинку на 171 квартиру. Зазначив, що органи місцевого самоврядування сприятимуть молодіжному кредитуванню. Висловив особливу зацікавленість у збереженні в місті висококваліфікованих кадрів, які будуть розвивати й рухати економіку Горішніх Плавнів.

Заступник міського голови Юрій Муха зауважив, що на сьогоднішній день діє державна програма молодіжного кредитування. Фахівцями житлового відділу розроблено міське Положення про набуття фахівцями бюджетної сфери міста на пільгових умовах житлових приміщень, затверджене рішенням дванадцятої сесії Комсомольської міської ради Полтавської області сьомого скликання від 21.06.2016 (http://www.komsomolsk-rada.gov.ua/files/15144_pro-zatverdzhennya-polozhennya.html). Згідно з Положенням компенсація надається в розмірі 50 % від відсоткової ставки (14,1%) за користування Кредитом протягом 5 років, шляхом перерахування коштів міського бюджету на рахунок регіонального управління Фонду за умови відпрацювання фахівцем не менше 5 років у бюджетній сфері міста. Компенсація становить 7,05 % відсоткової ставки кредиту.

Начальник житлового відділу Інна Киричок презентувала Програму молодіжного житлового кредитування та умови участі в ній. З деталями інформації щодо можливості компенсації відсоткової ставки за кредитами, наданими за рахунок власних коштів Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла можна ознайомитися за посиланням. Завантажити

Додаткову консультацію можна отримати в житловому відділі виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради (вул. Миру, 24, каб. 204, тел. 2-17-73). Часи роботи: вт., чт. з 8-00 до 17-00; перерва: з 12-00 до 13-00 години.

Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *