21 вересня 2017 року в малому залі виконкому було проведено засідання міського штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей. На якому підводили підсумки оздоровлення та відпочинок дітей за літній період.


У 2017 році оздоровленням та відпочинком було охоплено 3139 дітей, що становить 61% від загальної чисельності дітей шкільного віку, з них 2230 дітей пільгових категорій.
На забезпечення дітей оздоровленням та відпочинком у 2017 році з міського бюджету було витрачено 2 млн. 151 тис. грн. В тому числі з міського бюджету були виділені кошти на придбання путівок для дітей-інвалідів, дітей постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС, здешевлення путівок для дітей працівників бюджетної сфери та здешевлення путівок для громадян які виявили бажання скористатися обласною програмою часткового відшкодування вартості путівки.


1. В таборах з денним перебуванням (пришкільні та спортивні табори) відпочинком було забезпечено 1109 дітей.
2. Діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та діти інваліди (12 чол.) були забезпечені оздоровленням в КП ДСОЦ «Горизонт» 100% за рахунок міського та обласного бюджетів. Всього витрачено 44 тис. 700 грн.
3. Діти працівників бюджетної сфери були забезпечені путівками до КП ДСОЦ «Горизонт». 30% батьківська доплата, 70% місцевий бюджет. Всього було оздоровлено 179 дітей. З міського бюджету витрачено 346 тис. 425 грн.
4. По розподілу путівок ОДА (за рахунок обласного бюджету) для дітей пільгових категорій м. Горішні Плавні отримало 61 путівку (5 з них реалізовано додаткових). Згідно цього розподілу діти були направлені в 4 табори в межах Полтавської області, а саме:
— «Маяк», с. Головач, Полтавський район
— «Супутник», с. Дмитрівка
— «Зоряний», с. Потоки
— «Миргородський», с. Олефірівка
3 табори за межами Полтавської області, а саме:
— «Крилатий», с. Красне, Херсонська область
— «Салют», с. Коблево, Миколаївська область
— «Лісовий», с. Скоморохи, Тернопільська область.
5. Щорічно, протягом року (весна, літо, осінь) діти пільгових категорій направляються в табори МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» за рахунок державного бюджету. На сьогоднішній день в ці табори направлено на оздоровлення 18 дітей (9 путівок реалізовано в літній період).
6. Другий рік поспіль в місті було реалізовано систему часткового відшкодування вартості путівок, згідно якої міський та обласний бюджет компенсував батькам вартість путівок для оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Полтавської області на 3554 грн. (але не більше ніж 70% від вартості путівки),. У 2017 році такою системою оплати путівок скористались 63 родини (у 2016 році таких сімей було 24).
7. В КП ДСОЦ «Горизонт» протягом 4-х змін оздоровлено 1915 дітей.
8. Санаторно-курортним лікуванням за літній період охоплено 20 пільгової категорії (діти, які перебувають на диспансерному обліку).
9. 30 путівок надані Благодійним Фондом ПГЗК для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в КП ДСОЦ «Горизонт».

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *