В цивілізованому світі електронне управління охорони здоров’я введено з метою ефективної медичної логістики, тобто для оптимізації маршруту пацієнта, яка прямо пропорційна якості надання медичної допомоги.

В місті Горішні Плавні з 2001 року активно ведуться роботи по створенню єдиної комплексної системи для організації автоматизованих робочих місць від посадовців органу управління, керівників лікувально-профілактичних закладів, завідувачів служб, відділень, лікарів до медичних сестер та реєстраторів.

Всі наявні АРМ медпрацівників поєднались в локальні, а потім і в єдину корпоративну комп’ютерну мережу галузі.

В м. Горішні Плавні сформовано єдиний медичний простір.

Практика впровадження інформаційних технологій міської галузі охорони здоров’я у 2010 році Асоціацією міст України визнана одною із кращих.

З 2010 року запущено в дію  комплексну медичну інформайційну систему «Медичний Кластер» якою користуються всі заклади міста та їх структурні підрозділи і до цього часу.

Програмний продукт дав можливість технічно забезпечити якість в організації системної роботи рівнів надання медичної допомоги, завдяки продукту оформлено електронні паспорти до 80 тисяч пацієнтів.

Передбачена довідникова частина бази, яка повністю відповідає вимогам і потребі, наявні МКХ-10 та ІСРС2 (для первинної медико-санітарної допомоги).

Система гнучка і має можливість швидко переналаштовуватись за виробничими потребами. Ведеться постійне оновлення системних модулів.

Двічі пройшовши шлях реформування міська галузь залишилась згуртованою та готовою виконувати поставлені завдання завдяки саме запровадженню сучасних інформаційних технологій.

Міська галузь використовує якісний програмний продукт який всіх влаштовує за технічними і виробничими параметрами.

КМІС » Медичний Кластер » сприяє ефективно  реалізовувати урядову програму » Доступні Ліки».

Медичні працівники вже дали «гарну» оцінку програмним продуктам які нав’язувались зверху. Ефект використання залишився на місцях нульовий.

Те що пропонує МОЗ далеке від практичної медицини і не заслуговує уваги для працівників міської галузі охорони здоров’я та пацієнтів.

Свій вибір працівники лікувально-профілактичних закладів міста Горішні Плавні зробили — однозначно працювати тільки з КМІС » Медичний Кластер»- перспектива розвитку та удосконалення технологічних процесів.

Напрацьована система комунікації має право на довготривале життя.

З 2014 року для жителів міста запроваджено сервіс » Електронна реєстратура» для попереднього запису пацієнтів до лікарів рівнів надання медичної допомоги. Після майже трьохрічної апробації прийнято рішення створити новий варіант із залученням найсучасніших  технологій.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *