Проблема дитячого ожиріння набуває все більш масштабний характер: в даний час у 41 млн дітей у віці до 5 років відзначають ожиріння, вони знаходяться в групі ризику розвитку різних важких захворювань. У зв’язку з цим ВООЗ випустила нові рекомендації по боротьбі з дитячим ожирінням.

«До сих пір фахівцям охорони здоров’я пропонувалося виявляти випадки відставання в рості або виснаження. Тепер ми рекомендуємо їм вимірювати зріст і масу тіла, щоб не пропустити ожиріння », — заявив представник ВООЗ Франческо Бранка.

За даними ВООЗ, епідемія дитячого ожиріння розростається насамперед в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Це звучить парадоксально, але надлишкова маса тіла може спостерігатися на тлі браку харчування. Фахівці називають це «подвійним наслідком недоїдання».

Дитяче ожиріння загрожує передчасним розвитком захворювань, пов’язаних з надмірною масою тіла, в тому числі цукрового діабету і серцево-судинних порушень. У ВООЗ вважають, що найважливішими методами попередження надлишкової маси тіла є здоровий раціон харчування і адекватна фізична активність.

У разі виявлення ожиріння у дітей у віці до 5 років ВООЗ настійно рекомендує фахівцям охорони здоров’я проінформувати батьків про правильне харчування і необхідності фізичної активності.

Експерти пропонують виключно грудне вигодовування до 6-місячного віку і використання грудного молока в якості додаткового харчування у віці до 2 років і пізніше.

За матеріалами www.un.org

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *