1 листопада 2017 року під головуванням Юрія Ковпака начальника управління охорони здоров’я через діючу систему відеоконференції проведена планова оперативна нарада. До системи підключено всі заклади і особисто: Крівченко М.А. – т.в.о головного лікаря – міської лікарні, Ковпак А.В.– головний лікаря Центру ПМСД   м. Горішні Плавні, Малигіна Н.Г. – головний лікар стоматполіклініки, заступники головних лікарів ЛПЗ, завідуючі службами міської лікарні, головні медсестри ЛПЗ, міські  позаштатні лікарі  управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міськради Полтавської області, посадовці та службовці установи.

До участі в нараді запрошені:   Волик А.В. – завідувач відділу епідеміологічних досліджень,  лікар – епідеміолог Комсомольського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної Установи  «Полтавський обласний центр Державної  санітарно – епідеміологічної служби України», Черниш О.О. – директор КМП ” Госпрозрахункова поліклініка”, Лєтунов П.В. — завідувач підстанцією ЕМД №2.

У відповідності до затвердженого плану наради розглянуті контрольні питання: Інформація про поточну санітарно-епідемічну ситуацію в місті; інформація щодо проблемних та тяжкохворих пацієнтів по профільним відділенням   міській лікарні; інформація про вхідну документацію, новини МОЗ України, аналіз виконання урядової програми  «Доступні ліки».

Планові питання: Стан виконання Урядової програми «Доступні ліки» та стан реамбурсації по забезпеченню хворих цукровим діабетом препаратами інсуліну (Доповідає:  Ковпак А.В. —  головний лікар Центру ПМСД  м. Горішні Плавні, Дубина М.І. — лікар ендокринолог  міської лікарні ), виконання плану флюорографічного обстеження населення міста Горішні Плавні  за 9 місяців 2017 року (ДоповідаєУстименко  О.А.  —  лікар — рентгенолог  Горішньоплавнівської міської лікарні), аналіз виконання плану зубопротезування пільгової категорії населення. Виконання плану профілактичного медичного огляду дітей дошкільного та шкільного віку по Горішньоплавнівській міській стоматполіклініці (Доповідає: Малигіна Н.Г .- головний лікар Горішньоплавнівської міської  стоматполіклініки), про хід виконання плану щеплень дитячого населення проти кору (Доповідає:  Соловей Л.О — завідуюча педіатричним відділенням Центру ПМСД  м. Горішні Плавні), аналіз виконання плану заготівлі крові по відділенню переливання крові Горішньоплавнівської міської лікарні за 9 місяців 2017 року (Доповідає: Крівченко М.А. — в.о. головного лікаря Горішньоплавнівської міської лікарні), інформація про розширену колегію Полтавської облдержадміністрації з питань впровадження інформаційних технологій, реформування  галузі охорони  здоров’я. (Доповідає: Дудник В.О.– начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.).Співдоповідач по плановим питанням : Дудник В.О.– начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.  – (10 хв.).

Заслухавши інформації доповідачів протокольно внесені доручення відповідальним особам розпочати їх виконання у визначені терміни. Визнали — запропонований МОЗ України шлях щодо подальшого реформування галузі охорони здоров’я, на сьогодні, носить більше декларативний характер, без конкретики  в реалізації та фінансового і ресурсного забезпечення. З розглянутих питань всі вони заслуговують уваги та подальших активних дій з боку адміністраторів, фахівців, забезпеченню належного контролю за виконанням планів роботи. Окрім того необхідно активніше працювати з громадськістю, суб’єктами підприємницької діяльності, міською владою, приймати активну участь в розробці Проектів та подавати їх на конкурси в частині отримання додаткових фінансових вливань для подальшої модернізації закладів міста, залучати людський ресурс для кровоздачі. Забезпечити 100% виконання цільових місцевих, державних програм. Установа співпрацює з ДОЗ ПОДА в налагодженні телекомунікаційного зв’язку для організації засад телемедицини, на наступному тижні в тестовому режимі відбудуться телеконсультації міських та обласних фахівців. Оперативіна нарада велась у відеозаписі для подальшого ознайомлення і використання.

До відома присутніх доведено, що в міській галузі охорони здоров’я завершуються роботи по налаштуванню системи ІСРС-2  в діючій комплексній медичній інформаційній системі «Медичний Кластер». Сьогодні світова медицина динамічно розвивається. Те ж відбувається і з клінічними протоколами. Впровадження міжнародних стандартів дасть змогу користуватись найактуальнішими та найефективнішими світовими методами діагностики та лікування. Отже з грудня 2017 року  запрацює міжнародна класифікація первинної медичної допомоги — ІСРС-2 в Центрі ПМСД міста Горішні Плавні. Невипадково прийнято рішення про її застосування адже ця система позитивно зарекомендувала себе уже в 40 країнах світу. Відмінність запропонованої методики від інших подібних в підході до класифікації – за основу береться не лише хвороба, але і окремі її симптоми. В системі ІСРС-2 акцент роблять не на діагнози, а на конкретне звернення пацієнта до лікаря. Такий підхід дозволить звільнити лікаря від паперової роботи та максимально перейти на електронне ведення медичної документації. Статистичні дані більше не потрібно підраховувати в ручному режимі.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *