09 листопада міський голова Дмитро Биков провів виїзну нараду на території міської лікарні.
Участь у нараді взяли заступник міського голови Надія Угнічева, начальник управління охорони здоров’я Юрій Ковпак, головний лікар міської лікарні Костянтин Шкляр, головний лікар Центру ПМСД Аліна Ковпак, керівники відділень.
У ході наради оглянули об’єкти капітального ремонту, обговорили та погодили подальші плани розвитку та покращення матеріально-технічної бази закладу.
Міський голова прокоментував, що у 2017 році на виконання капітальних ремонтів та реконструкцій в лікарні з міського бюджету виділено 8 млн грн.
У рамках програми з термомодернізації на 90 % здійснено заміну старих вікон на енергозберігаючі склопакети. Нові вікна встановлено в палатах, маніпуляційних кабінетах, холах усіх відділень. Не охопленими цьогоріч залишилися лише деякі службові приміщення, актова зала. Очільник міста зазначив, що програму із заміни вікон буде завершено наступного року.
Міський голова оглянув та схвалив результати робіт із капітального ремонту санітарних кімнат та туалетів для пацієнтів. Нещодавно завершено ремонт санітарної кімнати у приймальному відділенні, туалетної кімнати для відвідувачів діагностичного відділення. Роботи виконано сучасними якісними матеріалами з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Кімнати облаштовано новою сантехнікою. Санітарні кімнати та туалети відремонтовано у кардіологічному, травматологічному, дитячому соматичному, хірургічному, приймальному, діагностичному відділеннях. До кінця року планують оновити санітарні кімнати та туалети для пацієнтів у терапевтичному, неврологічному відділеннях міської лікарні, клінічній лабораторії.
На виконання численних звернень мешканців міста підготовлено до прийому відвідувачів нову касову кімнату для здійснення оплати за послуги УЗД, яка розташована біля діагностичного відділення. На загальну суму 133 тис. грн (100 тис. грн – кошти міського бюджету, 33 тис. грн – власний внесок закладу) виконано сучасний ремонт приміщення, придбано новий касовий апарат та меблі. Для пацієнтів встановлено два зручних диванчики та інформаційні стенди про точну вартість надання послуг, затверджену Департаментом охорони здоров’я Полтавської ОДА.
Міський голова поінформував, що нову касову кімнату для здійснення оплати за послуги клініко-діагностичних досліджень також буде облаштовано біля лабораторії міської лікарні. Два роки тому за фінансової підтримки Благодійного фонду «Полтавського гірничо-збагачувального комбінату» придбано сучасний лабораторний комплекс вартістю 300 тис. грн, завдяки якому з’явилася можливість надавати широкий спектр якісних послуг для мешканців Горішніх Плавнів. Головний лікар міської лікарні Костянтин Шкляр повідомив, що оплата за надані послуги буде здійснюватися виключно через касові апарати, а лікарів, які надають платні послуги, з метою стимулювання буде премійовано в розмірі 35 % від загальної суми отриманих коштів.
З міського бюджету в лікарню придбали нові функціональні ліжка, частину офісних меблів. У дитячому відділенні кімнату для прийому їжі облаштували столиками та яскравими стільцями.
За підсумками виїзної наради Дмитро Биков зазначив, що у 2017 році виконано значний обсяг робіт, направлений в першу чергу на енергозбереження та підвищення рівня комфорту перебування пацієнтів у міській лікарні. Роботи в даному напрямку слід продовжувати й у наступному році.

Фото Горішньоплавнівська міська рада.
Фото Горішньоплавнівська міська рада.
Фото Горішньоплавнівська міська рада.
Джерело: Горішньоплавнівська міська рада

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *