29 січня 2018 року на апаратній нараді у міського голови заслухано доповідь начальника управління охорони здоров’я Юрія Ковпака про результати роботи закладів медичної галузі в м. Горішні Плавні у 2017 році. Було зазначено, що на заклади охорони здоров’я Горішніх Плавнів у 2017 році виділено 86 млн грн, з них 48 млн грн – з державного бюджету, 38 млн грн – з місцевого бюджету. 77% виділених коштів – видатки на оплату заробітної плати та нарахувань працівників закладів. У 2017 році в галузь медицини залучено 5,6 млн грн позабюджетних коштів, що складає 102 грн на 1 жителя міста. Цей показник збільшено у 2017 році майже у 2 рази в порівнянні з 2016 роком (56 грн на 1 жителя міста). Депутатським корпусом Горішньоплавнівської міської ради підтримано та профінансовано 20 міських програм галузі охорони здоров’я. Юрій Ковпак подякував органам місцевого самоврядування за фінансову підтримку галузі та роботу в напрямку створення належних умов для надання якісних послуг населенню.

Начальник управління охорони здоров’я наголосив на позитивних тенденціях розвитку сфери охорони здоров’я Горішніх Плавнів у 2017 році. Відзначив, що у звітному періоді по місту не зареєстровано  малюкової та  материнської смертності. Зменшилися кількість захворювань з тимчасовою непрацездатністю по догляду за хворими на 100 працюючих, кількість онкологічних хворих, хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу, гострим  інфарктом міокарда, показники травматизму серед дорослого та дитячого населення, смертності від гострого інфаркту міокарда, смертності  в працездатному віці, післяопераційної летальності по хірургічному відділенню. У 2017 році також зменшилася питома вага виїздів бригад екстреної медичної допомоги до хронічних хворих. Зауважив, що упродовж року відбулося оновлення кадрів, але питання забезпечення закладів кваліфікованими медичними кадрами залишається актуальним. Кількість працюючих лікарів пенсійного віку становить 37%, кількість медичних сестер пенсійного віку – 26%.

Юрій Ковпак доповів про ключові етапи реформування первинної медичної допомоги (ПМД) у 2018 році в Україні, про механізм фінансування медичного обслуговування населення та підготовчі заходи, здійснені в м. Горішні Плавні станом на 26 січня 2018 року. Прозвітував, що в Горішніх Плавнях заклад ПМД оснащено відповідно до табелю на 48%, отримано електронні цифрові підписи для закладу та лікарів, для роботи обрано медичну інформаційну систему КМІС “Медичний Кластер”, впроваджено в роботу ПМД міжнародну класифікацію ІСРС–2–Е, підключено до мережі  Інтернет 40 персональних комп’ютерів, на 22,35 % автоматизовано робочі місця спеціалістів, розпочато процедуру реєстрації Центру ПМСД м. Горішні Плавні в електронній системі охорони здоров’я Health. Доповів, що в I та II кварталах 2018 року заплановано проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо реформування первинної медичної допомоги; перереєстрація жителів Горішньоплавнівської міської ради, Дмитрівської сільської ради та формування попереднього “ЗЕЛЕНОГО” списку осіб, які виявили бажання підписати декларацію із Національною службою здоров’я; оформлення  та видача ідентифікатора медичної картки пацієнтам “ЗЕЛЕНОГО” списку.

Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *