Днями міський голова Дмитро Биков провів виїзну нараду, у ході якої проінспектував хід робіт з реконструкції санітарних кімнат для пацієнтів та медичного персоналу Горішньоплавнівської міської лікарні. Участь у нараді взяли заступник міського голови Надія Угнічева, начальник управління охорони здоров’я  Юрій Ковпак, заступник головного лікаря міської лікарні з медичної частини Максим Крівченко.
Міський голова поінформував, що в рамках міської програми щодо підвищення рівня комфорту перебування пацієнтів у міській лікарні сьогодні створено належні умови в санітарних кімнатах, туалетах кардіологічного, травматологічного, дитячого соматичного, хірургічного, приймального, діагностичного відділеннях, клінічної лабораторії.
Днями завершено капітальний ремонт двох туалетних та однієї ванної кімнат неврологічного відділення. Роботи виконано з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, людей похилого віку та пацієнтів із неврологічними хворобами, які потребують особливої уваги та сторонньої допомоги. Виконано повну заміну мереж водопостачання, водовідведення, електричних мереж. Кімнати облаштовано гарним кахлем, встановлено сучасну сантехніку. Санітарні кімнати не тільки відповідають усім санітарно-гігієнічним нормам, а й мають охайний та приємний зовнішній вигляд. Пацієнти та медичний персонал задоволені такими позитивними змінами.За підсумками виїзної наради Дмитро Биков зауважив, що упродовж останніх двох років у двох корпусах Горішньоплавнівської міської лікарні також здійснено заміну старих вікон на нові енергозберігаючі металопластикові, придбано функціональні ліжка, сучасну постільну білизну. Міський голова прокоментував: «Капітальні ремонти, спрямовані на покращення умов перебування в міській лікарні, продовжуються. Зараз проводиться реконструкція в туалетах терапевтичного відділення, після якої усі санітарні кімнати для пацієнтів в усіх відділеннях міської лікарні будуть приведені до належного вигляду. Реалізація такої програми забезпечить хворим відповідні санітарно-гігієнічні, комфортні умови перебування у лікарні, створить зручності для людей з обмеженими фізичними можливостями, людей похилого віку».
Очільник міста також повідомив, що у міській лікарні розпочато реконструкцію соляної кімнати. Дмитро Биков відзначив: «Давно відомо, що  повітря, насичене сіллю, має цілющий вплив на здоров’я людини. Соляна терапія дає позитивний ефект при лікуванні дихальних шляхів, серцево-судинної системи, шкіряних покривів, піднімає життєвий тонус організму. Облаштування такої соляної кімнати в нашому місті гірників буде доцільним та корисним для наших мешканців».

У Центрі ПМСД ведеться реконструкція головного холу

В в ході робочої виїзної наради міський голова Дмитро Биков оглянув хід реконструкції вхідної групи та головного холу Центру ПМСД. Дмитро Биков проінспектував хід виконання робіт. Поінформував, що роботи виконуються якісно та згідно з графіком. Проводиться реконструкція вхідної групи з облаштуванням автоматичних розсувних дверей, оснащених повітряними тепловими завісами. На сьогодні встановлено конструкцію зі скла та алюмінію. У головному холі Центру ПМСД уже облаштовано підвісну стелю, підготовлено стіни до подальших робіт. Ведуться ремонтні роботи в прилеглих до холу кабінетах: новій реєстратурі, колл-центрі, кабінетах виписки лікарняних листів, долікарського обстеження та обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями. У приміщеннях здійснено заміну систем опалення, електропостачання. Реконструкцію проводять із урахуванням потреб людей з інвалідністю. По завершенні робіт у хол будуть закуплені сучасні зручні м’які меблі. Міський голова зазначив: «Проект є потрібним для міста, спрямований на покращення умов перебування містян у поліклініці, задоволення потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Реалізується цілком за фінансової підтримки народного депутата України Костянтина Жеваго, який виділив на його впровадження близько 1,5 млн грн».

Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *