Під головуванням начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області Юрія Ковпака, секретар наради Оксана Стеценко відбулась планова оперативна нарада. Підключені всі підпорядковані заклади первинного, вторинного рівня, КМП » Госпрозрахункова поліклініка», підстанція ЕМД станції №2. На розгляд учасників зібрання винесено ряд важливих питань а саме: інформація щодо проблемних і тяжкохворих пацієнтів по профільним відділенням (Олександр Починок),аналіз роботи лікаря-нарколога (Ярина Ісаєва), лікаря ультразвукової діагностики багатопрофільної міської лікарні (Василь Іглінський). Заступник начальника управління, начальник аналітичного відділу Віктор Дудник довів інформацію про поточну санітарно-епідемічну ситуацію в місті, про виконання угоди про передачу міжбюджетного трансферту (субвенції) з міського бюджету обласному бюджету Полтавської обласної ради з метою забезпечення реалізації заходів міської програми » Боротьба з онкологічними захворюваннями на 2017-2021 роки у м.Горішні Плавні»(з урахуванням внесених змін).

Дудник В.О. – начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

За  минулий (19) тиждень в місті зареєстровано 6 випадків ГЕК: 2 дорослих, 1 школяр, 3 н/о дітей, 1 випадок вперше виявленого туберкульозу легень у дорослого, 90 випадків вітряної віспи.

Потерпілих від покусів тварин зареєстровано 4 чоловік, надані довідки на тварин.

Показник захворюваності населення міста на ГРВІ та грип становить 447,1, що нижче епідпорогового показника (946,1) на 52,7 %.

Інформував щодо попередження захворюваності на хворобу Лайма.

Починок О.А.в. о. заступника головного лікаря Горішньоплавнівської  міської лікарні  з медичної частини.

Інформував присутніх про 5 проблемних та тяжкохворих пацієнтів, які перебувають у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні. Померлих хворих 6 осіб.

Іглінський В.В.—  лікар УЗД  міської лікарні.

В міській лікарні зараз працюють 6 УЗД-апаратів. Всі обстеження проводяться за направленнями лікарів. За 1 кв. 2018 р. кількість проведених обстежень склала 2551 (3898 у 2017 р.), кількість обстежених осіб – 1447 чол. проти 2749 чол. – у 2017 р.

Зменшення кількості проведених обстежень пов’язано з відсутністю лікаря з функціональної діагностики та роботою лише 1 лікаря з УЗД.

Ісаєва Я.П. —  лікар — нарколог міської лікарні.

У 1 кв. 2018 р. на Д-обліку знаходяться 506 осіб з алкоголізмом та 168 осіб з наркоманією, знаходяться в групі ризику 14 осіб з алкоголізмом та 33 – з наркоманією. Програму ЗПТ відвідують 62 чол.

Постійно проводяться бесіди та лекції з учнями та студентами щодо попередження вживання наркотиків та алкоголю серед молоді міста.

Ковпак А.В. — головний лікар Центру ПМСД м. Горішні Плавні.

Акцентувала увагу на необхідності підписання декларацій пацієнтів з лікарями. У 2 півріччі 2018 р. Центр ПМСД не отримає медичну субвенцію, фінансування закладу відбуватиметься за принципом «гроші ідуть за пацієнтом» через Національну службу здоров’я.

Дудник В.О. – начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Співдоповів по плановим питанням.

У 2017 р. міською владою було передано 199 тис. медичної субвенції для лікування хворих з м. Горішні Плавні з онкологічними захворюваннями у Кременчуцькому онкологічному диспансері.

У 2017 р. із було використано 151 552,79 грн., залишок складає 47 447,21 грн.

Вхідна документація:

1) Лист ДОЗ ПОДА від 07.05.2018 р. «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації конституційного права на звернення громадян до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

2) Інформаційний лист про стан обслуговування людей похилого віку в ЛПЗ області за 1 кв. 2018 р.

3) Інформаційний лист про стан медичного обслуговування ветеранів війни в ЛПЗ області за 1 кв. 2018 р.

Ковпак Ю.В., начальник управління.

Акцентував увагу на:

—          проектах рішень, що виносяться на чергову сесію Горішньоплавнівської міської ради;

—          виділенні додаткових коштів для міської лікарні та Центру ПМСД;

—          поданні кандидатур на нагородження до Дня медичного працівника;

—          підписанні декларацій з пацієнтами;

—          облаштуванні прилеглих до ЛПЗ територій;

—          впровадженні телемедицини;

—          розробленні програмного забезпечення для роботи з ICPC – 2.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *