Тиждень тому міська лікарня провела тендер на придбання цифрового рентгенологічного апарата на два робочих місця італійського виробництва нового покоління. Опромінення сучасного рентгенобладнання в рази нижче від опромінення старих апаратів. Вартість нового цифрового рентгенологічного апарата складає 5 млн грн: 2 млн грн. виділили депутати Полтавської обласної ради – Володимир Говоренко, Дмитро Півень, Володимир Барчук; 3 млн грн – міський бюджет. До кінця року апарат буде доставлено, паралельно з цим міська лікарня виготовить проект капітального ремонту рентгенкабінету на 4 поверсі міської лікарні.
Для хірургічного відділення міської лікарні придбано 4 автоматичних ліжка з електроприводом вартістю 34 тис. грн кожне виробництва Китаю, бо в Україні такі ліжка не виготовляють, а німецькі аналоги дорожчі у 2-3 рази. Ця фірма добре себе зарекомендувала на українському ринку, тому було прийнято рішення придбати такі ліжка для тяжкохворих або прооперованих у відділення хірургії. Ці ліжка складаються із 4 секцій, здатних забезпечити максимальний комфорт для складного прооперованого хворого.

Схожі ліжка, але без автоматики, придбали в терапевтичне й неврологічне відділення. За 2 роки в міській лікарні оновлено всі ліжка, постільна білизна, матраци, подушки, меблі, яким понад 30-40 років. Зараз не треба іти в лікарню зі своєю білизною, лікарня забезпечена.

У відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де хворі потребують особливого догляду й контролю, зараз закупляють 2 ліжка по 130 тис. грн кожне італійського виробництва.
Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *