В середу, 19 грудня, відбулась передостання планова оперативна нарада  2018 року управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області під головуванням очільника міської галузі Ковпака Ю.В., який на початку роботи всіх присутніх ознайомив з планом оперативної наради.
Волик А.В. завідувач відділу епідеміологічних досліджень,  лікар  епідеміолог Горішньоплавнівського міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної Установи  «Полтавський обласний центр МОЗ України»

За  минулий тиждень в місті було зареєстровано 3 випадки ГЕК, 5 випадків вітряної віспи.

На ГРІ захворіли 313 осіб, показник захворюваності становить 575,6.

Всього щеплено проти грипу 263 особи, із них 70 медичних працівників.

Крівченко М.А. –  заступник головного лікаря міської лікарні з медичної частини.

Інформував присутніх про 2 проблемних та тяжкохворих пацієнтів, які перебувають у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні. Дано доручення — забезпечити постійний моніторинг за станом тяжкохворих пацієнтів у профільних відділеннях міської лікарні, відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (ВАІТ).

Татарко Н.І. –  лікар – ренгенолог міської лікарні .

Всього за 11 міс. 2018 р. було заплановано проведення 11601 флюорографій, фактично проведено 14608, що становить 127,4 % від плана.

При обстеженнях було виявлено 21 особу з підозрою на туберкульоз, діагноз підтвердився у 9 осіб.

Лященко Т.Б. – лікар –  ренгенолог   МСЧ  ПрАТ «Полтавський ГЗК»

За 11 міс. 2018 р. було проведено 550 мамографій, із них працівникам ПрАТ ПГЗК – 357, пенсіонерам ПрАТ ПГЗК – 56, місцевим жителям – 42. При обстеженні було виявлено 6 випадків онкологічних захворювань молочної залози. Дано доручення — забезпечити направлення пацієнтів з підозрою на онкологічне захворювання молочної залози на мамографію до МСЧ ПрАТ «ПГЗК».

Чередніченко  М.А. –  лікар –  дерматолог міської лікарні.

За 11 міс. 2018 р. було проведено 121 дерматоскопію, 15 чоловік було направлено в онкодиспансер на гістологію.

Дудник В.О. – начальник аналітичного відділу, заступник начальника управління охорони  здоров’я Горішньоплавнівської міської ради  Полтавської обл.

Співдоповів по плановим питанням.

Вхідна документація: — лист ДОЗ ПОДА від 22.11.2018 р. щодо виконання доручень, даних на нараді у голови ОДА 19.11.2018 р. Дано доручення — забезпечити виконання доручень, даних на нараді у голови ОДА 19.11.2018 р., забезпечити закупку протигазів та протичумних костюмів, проаналізувати виконання доручень начальника УОЗ, підготувати клопотання на ДОЗ ПОДА щодо зменшення плану заготівлі крові по відділенню переливання крові, провести анкетування пацієнтів з питань задоволеності якістю надання медичної допомоги в ЛПЗ та підприємстві, надавати інформацію на паперових та електронних носіях з вказівкою номеру документа, на який надається відповідь.

 

Ковпак Ю.В., начальник управління, акцентував увагу на:

—          затвердженні бюджету на 2019 р., завершенні робіт по впровадженню ICPC-2, реорганізації стоматологічної поліклініки в КНП, виділенні коштів на придбання ендоскопу в міську лікарню, проведенні оптимізації, виконавчій дисципліні, участі лікарів та середнього медичного персоналу у програмі кредитування житла, протипожежній безпеці,          ускладненні ситуації по ГРВІ та грипу, результатах моніторингового візиту.

Дано доручення: Провести навчання з медичними працівниками з питань цивільного захисту, практичне заняття по евакуації при виникненні надзвичайних ситуацій, провести навчання з лікарями міської лікарні (вузькопрофільними фахівцями) щодо питань позалегеневого туберкульозу, провести заняття з медичними працівниками первинного та вторинного рівнів по алгоритму роботи з виявлення контактних осіб, в т.ч. у вогнищі туберкульозної інфекції, продовжити налагодження роботи по веденню ВІЛ-інфікованих осіб та хворих ко-інфекцією ВІЛ/ТБ , в тому числі профілактики ізоніазодом та ко-тримоксазолом, проаналізувати причини низького КСП+ в лабораторії I рівня і вжити заходи по підвищенню якості роботи, дотримуватись наказу МОЗ України № 620 від 04.09.2014 р. та проводити обстеження пацієнтів при підозрі на туберкульоз двократним збиранням біоматеріалу, проаналізувати результати ліквання хворих резистентним ТБ і виявити причини низької ефективності лікування із подальшим вжиттям заходів по їх усуненню, провести перегляд всіх пацієнтів з ТБ, які не отримують лікування: залучити до лікування або ізолювати від здорового населення, забезпечити контроль та проведення занять з медичними працівниками по виконанню вимог інфекційного контролю з метою попередження захворюваності.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *