Дітям, які не отримали профілактичні щеплення згідно календаря щеплень, не дозволяється перебування в КП ДСОЦ «Горизонт» та інших дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації, з метою якісної підготовки дитячих закладів оздоровлення і відпочинку області до оздоровчого сезону, видано наказ від 03.05.2019р. № 427 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та будинку дитини влітку 2019 року».

Зокрема пункт 1.3 цього наказу наголошує: «Заборонити  направлення  і   прийом  до   оздоровчих   закладів   дітей  та   підлітків, працівників дитячих закладів оздоровлення і відпочинку при відсутності  у них даних про епідоточення  та  відсутності у них обов’язкових двох щеплень проти кору, краснухи та паротиту та щеплень проти дифтерії та правця«.

Слід зауважити, що міста та райони Полтавської області забезпечені  в достатній кількості вакцинами проти кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту, гепатиту В та туберкульозу.
З повним текстом наказу можна ознайомитися тут: Наказ №427 від 03.05.2019.