05.08.2021р. відбулася зустріч начальника управління охорони здоров’я Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області з працівниками дитячої музичної школи, художньої школи, централізованої бібліотечної системи, міського краєзнавчого музею, дитячої юнацької спортивної школи №3.

Показана динаміка зростання кількості захворівших по Горішньоплавнівській територіальній об’єднаній громаді, області, Україні, європейських країнах, країнах латинської Америки та Азії.

Наведена статистика кількості захворівших на Сovid-19 за червень-липень місяці 2021р, питома вага захворівших серед щеплених громадян. Начальник управління надав інформацію щодо кількості захворілих та померлих від коронавірусної інфекції під час першої та другої хвилі епідемії  Covid-19 по місту  Горішні Плавні, привів приклади захворювань і смерті пацієнтів, які відмовилися від щеплень. Також надана інформація щодо значного збільшення рівня госпіталізації у Донецькій, Закарпатській, Рівненській областях: від 58,5% —  у Донецькій області, до 150 % — у Рівненській області.

Наголошено на необхідності проведення щеплень проти Covid-19. Наведена статистика кількості щеплених однією і двома дозами вакцини серед населення Горішньоплавнівської громади об’єднаної  територіальної громади та громад Полтавської області. Акцентована увага присутніх на відсутності ускладнень  серед 14566  проведених щеплень.

Надана інформація щодо наявних вакцин в центрі ПМСД м. Горішні Плавні, місцях проведення вакцинації, та можливих  реакціях на щеплення.

Начальник управління відповів на численні запитання присутніх щодо протипоказів до щеплення, отримання медичних відводів від щеплень,  оформлення міжнародного свідоцтва про вакцинацію.