Шановні друзі!

Сьогодні перед українцями стоїть багато викликів: боротьба з військовою агресією російської федерації, запобігання гуманітарній кризі, подолання наслідків підриву Каховської ГЕС, а також – протидія поширенню небезпечних інфекційних хвороб, серед який і ВІЛ!

Особливо важливо зараз населенню відповідально та уважно ставитися до свого здоров’я! Адже згідно офіційних даний ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров`я України» у травні 2023 року офіційно зареєстровано 966 випадків ВІЛ-інфекції, 301 випадки СНІДу та 129 смертей, зумовлених СНІДом, серед громадян України. За січень-травень 2023 року в Україні офіційно зареєстровано 4775 випадків ВІЛ-інфекції, 1319 випадків СНІДу та 629 смертей, зумовлених СНІДом, серед громадян України та 9 випадків ВІЛ-інфекції серед іноземців.

Загалом по Україні станом на 1 квітня 2023 року на обліку у закладах охорони здоров’я, що здійснюють медичний нагляд за людьми, які живуть з ВІЛ, перебуває 157992 особи з діагнозом «ВІЛ» та 48931 людина хвора на СНІД.

Тому, варто кожному запам’ятати, що:

  • для діагностики на ВІЛ потрібна крапля крові (можливе використання орального тесту) та 15 хвилин часу
  • в Україні кожна друга людина, яка живе з ВІЛ-інфекцією, не знає про свій статус
  • на ранніх стадіях немає симптомів, якщо ВІЛ-тест виявиться позитивним, призначається ефективне безкоштовне лікування
  • сьогодні в Україні головним шляхом передачі ВІЛ є незахищені статеві контакти (без презервативу)

Командою спеціалістів Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я»https://www.facebook.com/public.health.pltта партнерами реалізується проект HealthLink «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» https://www.facebook.com/HealthLink.USAID.Project  за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» https://www.facebook.com/AlliancePublicHealth.

Звертайтеся за телефоном: 098 055 74 97 (понеділок-п’ятниця з 8:00 до 15:30).

Завітайте в кабінет «Довіра» за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Миру, 10, КНП «ЛІЛ І рівня м. Горішні Плавні».