Шановні добродії!

Сьогодні пріоритетом в житті кожного українця є забезпечення благополуччя та здоров’я з урахуванням усіх можливих ресурсів та факторів, адже наше першочергове завдання – бути в тонусі, докладати усіх зусиль для спільної боротьби та відбудови країни!

І саме здоров’я – та складова нашого буття, яка визначає наш успіх і майбутнє! Епідеміологічна ситуація в країні свідчить про те, що фахівцям вдається контролювати темпи поширення інфекційних захворювань, але є серед них і ті, які зберігають стабільну динаміку поширення: Covid-19, туберкульоз, гепатити, сифіліс, ВІЛ та інші. Особливо важливо регулярно здійснювати діагностику організму на ВІЛ, адже це захворювання протікає майже безсимптомно.

До прикладу, згідно даних ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров`я України», в Полтавській області станом на 1 квітня 2023 року в закладах охорони здоров’я, що здійснюють медичний нагляд за людьми, які живуть з ВІЛ, перебуває на обліку 3747 ВІЛ-позитивні особи та1043 хворих на СНІД. Також у Полтавському регіоні у травні 2023 року було зареєстровано 17 випадків інфікування на ВІЛ, 2 випадки СНІДу та 2 смерті від СНІДУ, а за період з січня по травень на Полтавщині зафіксовано 104 нових випадки інфікування на ВІЛ, 15 особам встановлено діагноз «СНІД» та зафіксовано 15 смертей від СНІДу.

Тому запам’ятайте, що варто швидко, конфіденційно та безпечно перевіритися, якщо:

  • були інтимні стосунки без презервативу
  • був контакт з чужою кров’ю через спільний інструмент (шприц, голка та інше) або внаслідок травмування гострими предметами з залишками чужої крові
  • часто хворієте інфекційними та вірусними хворобами

Командою спеціалістів Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» https://www.facebook.com/public.health.plt  та партнерами реалізується проект HealthLink «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» https://www.facebook.com/HealthLink.USAID.Project   за підтримки Міжнародного благодійного фонду «»Альянс громадського здоров’я» https://www.facebook.com/AlliancePublicHealth .

Звертайтеся за телефоном: 098 055 74 97 (понеділок-п’ятниця з 8:00 до 15:30).

Завітайте в кабінет «Довіра» за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Миру, 10, КНП «ЛІЛ І рівня м. Горішні Плавні».