Внутрішньосудинна лазерна коагуляція (ЕВЛК) — один із сучасних методів лікування варикозу і повноцінна альтернатива традиційним операціям. Ще 10 років тому варикозну хворобу нижніх кінцівок в 90% випадків лікували хірургічними методами, тобто вражені варикозом вени видалялись, що потребувало госпіталізації хворого, загальної анестезії, накладання швів і довготривалого перебування в лікарні для реабілітації. Сьогодні ситуація змінилась кардинально: в 90% випадків проявів варикозної хвороби лікування проводиться малотравматичними методами (через мікропроколи) без госпіталізації. ЕВЛК визнана найефективнішим методом лікування варикозної хвороби у всьому світі. З 2016 року даний метод використовується в Горішньоплавнівській міській лікарні. Тільки за перший квартал 2017 року хірургами лікарні проведено 54 сучасних операцій. При даній операції використовується портативний УЗД- апарат «Mindray DP-30» та коагулятор лазерний універсальний «Ліка-хірург».

Ендовенозна лазерна коагуляція варикозних вен
Через маленькі проколи на гомілці, або стегні у просвіт ураженої (розширеної) варикозом вени вводиться лазерний провідник. Лікар-флеболог слідкує за просуванням світловоду в режимі реального часу за допомогою УЗД апарату. Потім включається лазерне випромінювання, яке діє саме в місці ураження, що приводить до надійного «склеювання» вени. Метод ЕВЛК дозволяє уникнути травматизації нервових закінчень і лімфатичних судин, що знаходяться поруч з варикозною веною. Чутливість шкіри після процедури не втрачається.

Лікування варикозу вен лазером: переваги
Метод лікування варикозної хвороби лазером відрізняється високою ефективністю і має широкі можливості комбінування з іншими сучасними методиками, що дозволяє досягти позитивного результату максимально швидко.

Переваги лазерного лікування варикозної хвороби методом ЕВЛК:

• Мала травматичність. Лазер діє локально — тільки на стінку ураженої судини. Інші тканини не пошкоджуються. ЕВЛК дозволяє одночасно провести лікування варикозу на обох ногах.
• Відсутність больових відчуттів. Процедура проводиться під місцевою анастезією. Пацієнт відчуває тільки легенькі поколювання під час введення анестетика в тканини навколо судини. Маніпуляції проходять швидко, просто і безболісно.
• Відмінний косметичний ефект. На шкірі не залишається жодних слідів.
• Безпека. Використаня одноразових світловодів і високий рівень стерильності операційної виключає можливість інфікування пацієнта. Всі маніпуляції проводяться під ультразвуковим контролем.
• Швидке відновлення. Одразу після операції пацієнт самостійно може йти додому і швидко повернутись до звичного способу життя.

Крім візуального і косметичного ефекту, пацієнти відзначають, що зникає біль, набряк і перестає турбувати постійна втома ніг.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *