У ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» відбулася зустріч молодих лікарів-випускників бюджетної форми навчання із керівниками закладів охорони здоров’я, зокрема із начальником відділу медичних кадрів Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Олександром Оглоблею, проректором з науково-педагогічної та виховної роботи Ігорем Скрипником, деканом медичного факультету №1 Миколою Рябушком та ін.

Обговорили питання зарахування випускників медичних ВНЗ, які навчалися за державним замовленням, до інтернатури у цьому році. Так, обов’язковою умовою для них є укладання Угоди між випускником та керівником закладу охорони здоров’я щодо гарантії відпрацювання ним у цьому закладі не менше трьох років після закінчення інтернатури.

«Департаментом охорони здоров’я розроблено примірний договір про відпрацювання випускником у медичному закладі, що розташований у селищі міського типу чи в селі, не менше 3-ох років після закінчення інтернатури», — зазначив Олександр Оглобля. Він також наголосив, що підставою для зарахування на посаду лікаря-інтерна або провізора-інтерна для навчання за державним замовленням є направлення МОЗ України на роботу або довідка про надання права самостійного працевлаштування. Якщо ж випускник бюджетної форми навчання самостійно шукає місце роботи та інтернатури, то він отримує у керівника закладу охорони здоров’я гарантійний лист про працевлаштування. Таким чином, за його словами, для навчання (зарахування) випускників, які навчалися за державним замовленням, в інтернатурі за кошти державного бюджету, і самостійно шукають місце роботи та інтернатури, до ДОЗ надається гарантійний лист про працевлаштування, завірену копію договору про відпрацювання випускником у лікарні не менше 3-ох років після закінчення інтернатури та довідку медичної академії про навчання за державним замовленням.

До відома: згідно розробленої Концепції розвитку первинної медико-санітарної допомоги,молоді фахівці, які відпрацьовують три рокина селі, забезпечуються безкоштовним житлом із повним відшкодуванням за електроенергію та опалення.

Джерело: Офіційний веб-портал Полтавської ОДА

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *