Полтавські медики зайняли І місце на Всеукраїнських змаганнях бригад швидкої медичної допомоги «Сумські медичні ралі-2017»

У червні відбулися Всеукраїнські змагання бригад швидкої медичної допомоги «Сумські медичні ралі-2017» за участю участь 36 бригад екстреної медичної допомоги з усіх областей України, а також Литви та Казахстану. Полтавщину на змаганнях представила бригада Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», яка у загальнокомандному заліку за результатами змагань зайняла 8 місце та виборола I місце у конкурсі з надання допомоги постраждалим при травмах.

Також полтавська команда взяла участь у міжобласних змаганнях у м. Запоріжжя, де здобула I місце серед 13 команд учасниць конкурсу. Загалом команда КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» є постійним учасником змагань, що проводяться на території України. Зокрема і минулого  року в аналогічних змаганнях за участю бригад з усіх медичних округів Полтавської області, які відбулися в обласному центрі.

Керівник навчально-тренувального відділу обласного центру екстреної медичної допомоги Юрій Безрядін наголосив на важливості проведення  заходів відповідного характеру. «Участь у змаганнях дозволяє медикам та водіям служби екстреної медичної допомоги значно підвищувати свій професійний рівень, знайомитися з новинками медичної техніки для екстреної медичної допомоги, дізнаватися про нові тенденції розвитку екстреної медичної допомоги в світі», — зазначив він. Також цьому сприяє й проведення науково-практичних конференцій з міжнародною участю та майстер-класів із провідними фахівцями галузі екстреної медичної допомоги, переконаний Юрій Безрядін. Здобуті знання та навички члени бригади передають потім своїм колегам на конференціях, які регулярно проводяться у центрі екстреної медичної допомоги.

Планується, що на наступних змаганнях, які очікуються взимку у Дніпропетровську, крім бригади екстреної медичної допомоги, приймуть участь також студентська бригада ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія».

Джерело:http://www.adm-pl.gov.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *