Круглий стіл «Поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків у м. Горішні Плавні»

05 березня 2018 року відбулося засідання круглого столу «Поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків у м. Горішні Плавні».
Участь у заході взяли заступник міського голови Надія Угнічева, представники Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд «Схід-Захід» (AFEW-Україна) – директор Олена Воскресенська, менеджер проекту Ірина Нерубаєва, Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» – директор Андрій Протопопов, соціальні працівники проекту Наталія Златопольська, Анатолій Волик, представники управління охорони здоров’я, служби у справах дітей, сім’ї та молодіжної політики, міської лікарні, відділу освіти, міського методичного кабінету, заступники директорів з виховної роботи шкіл, Вищого професійного гірничо-будівельного училища, політехнічного коледжу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, психологи шкіл.


Лікар-інфекціоніст, завідуючий кабінетом «Довіра» Горішньоплавнівської міської лікарні Дмитро Бурківський доповів про динаміку захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД по місту Горішні Плавні за останні 5 років, проаналізував роботу кабінету «Довіра».
Заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення (з питань надання невідкладної медичної допомоги, паліативної допомоги, замісної підтримуючої терапії) Олександр Третяков розповів про замісну підтримуючу терапію як один із найбільш ефективних методів лікування опіоїдної залежності на прикладі відділення замісної підтримуючої терапії Центру ПМСД м. Горішні Плавні.


Начальник відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Тетяна Оробченко порушила питання про методи профілактики та наслідки вживання психоактивних речовин (ПАР), а також поширення ВІЛ-інфекції в молодіжному та підлітковому середовищі, зокрема зупинилася на першочерговій роботі з батьками.
Директор Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд «Схід-Захід» (AFEW-Україна) Олена Воскресенська та менеджер проекту Ірина Нерубаєва охарактеризували проект «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні», наголосивши на важливості роботи з підлітками груп ризику на національному та місцевому рівнях. Представили інформаційну онлайн-платформу для спеціалістів, які працюють із дітьми, підлітками й молоддю, включаючи групу ризику найбільш вразливих до інфікування ВІЛ – Центр Знань http://knowledge.org.ua/.


Директор Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я» Андрій Протопопов інформував про діяльність фонду та проекту «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні» на Полтавщині, зокрема в Карлівці, Зінькові.
Соціальний працівник проекту, викладач (аспірант) Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Наталія Златопольська доповіла про методологічні аспекти роботи проекту.
Соціолог громадської організації «Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка» Олена Ланкіна інформувала про проведення соціологічних досліджень у рамках проекту «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ- сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні».
По завершенні круглого столу його учасники прийняли проект резолюції, визначили контактну особу для забезпечення реалізації проекту «Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні» у м.Горішні Плавні – Віктора Дудника, заступника начальника управління охорони здоров’я.

За матеріалами офіційного сайту Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

http://www.komsomolsk-rada.gov.ua/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *